KAPITENI ŠPANSKIH KLUBOVA UJEDINJENI: Zajedničkim snagama za jedan cilj! (FOTO)
Foto: Reuters

bravo!

KAPITENI ŠPANSKIH KLUBOVA UJEDINJENI: Zajedničkim snagama za jedan cilj! (FOTO)

Prete štrajkom!

Objavljeno:

Španska fudbalska liga donela je jednu odluku koja je odmah naišla na negodovanje svih, a to je da se jedna utakmica u sezoni i to najverovatnije El Klasiko igra u Americi radi popularizacije ovog sporta.

Kapiteni svih klubova u Primeri zajednički su održali sastanak sa sindikatom lige i poručili da je doneta odluka bez znanja i mišljenja igrača, a na tome se nisu zaustavili, već su poručili da će stupiti u generalni štrajk ako ova odluka o igranju utakmice ne bude ukinuta.

Kapiteni Reala i Barselone Mesi i Ramos
Kapiteni Reala i Barselone Mesi i Ramos foto: AP

- Ljudi moraju da shvate šta se ovde desilo. La Liga je donela odluku bez da je ikog relevantnog konsultovala oko toga. I to kakvu odluku? Da baš mi 15 narednih godina podižemo popularnost fudbala u Americi. Pa, sam način donošenja odluke pokazuje nedostatak elementarnog poštovanja. I, ne radi se ovde samo o tome da je u pitanju nekakvo daleko putovanje. Radi se o tome da nema nikakvog smisla igrati u SAD, jer time jedan naš klub ima domaću utakmicu manje u prvenstvu. Što bi se neko toga odrekao, a da se ništa nije ni pitao? Sa druge strane, odakle jednoj osobi pravo da postigne 15-godišnji sporazum, koji utiče na toliko ljudi, a da nikoga ne konsultuje? Dosta nam je toga da nas niko od odgovornih u La Ligi ne ceni. Mi ćemo dati sve od sebe da se odluka promeni, pa ako treba na kraju i da štrajkujemo - tako će i biti - rekao je predsednik Sindikata španskih fudbalera, David Aganzo, posle sastanka sa kapitenima svih članova Primere.

Predstavnik sindikata fudbalera Primere David Aganzo
Predstavnik sindikata fudbalera Primere David Aganzo foto: EPA/Kiko Huesca

Inače, prvi El Klasiko u ovoj sezoni je zakazan za kraj oktobra i tu će Barselona biti domaćin, dok će Real ugostiti klub iz Katalonije početkom marta sledeće sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.