NOVI ŠAMAR RUSIJI I RUSKOM FUDBALU: Džerard bez kapi znoja prolazi u grupnu fazu Lige Evrope!? (FOTO)
Foto: EPA

tužna situacija

NOVI ŠAMAR RUSIJI I RUSKOM FUDBALU: Džerard bez kapi znoja prolazi u grupnu fazu Lige Evrope!? (FOTO)

Ponovo politički odnosi dve zemlje utiču na sport...

Objavljeno:

Ufa bi mogla da bude izbačena iz plej-ofa za Ligu Evrope zbog činjenice da igrači ruskog kluba nisu dobili vizu za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo. Rendžers bi u četvrtak od 20.45 na svom stadionu trebalo da dočeka ruski klub, ali ih možda ne dočeka zbog problema sa vizama, zbog čega bi šestoplasirana ekipa Premijer lige Rusije bila sprečena da stigne u Glazgov.

Ufa, koja prvi put u istoriji igra evropske kvalifikacije, saznaće u ponedeljak da li će vize njihovim igračima biti odobrene ili će morati da predaju bez borbe. Po pravilima UEFA, to znači i automatsku diskvalifikaciju, pa čak ne bi mogli da računaju na to da bi u revanšu mogli da nadoknade poraz za zelenim stolom (0:3). Rendžersu bi to bilo prvo učešće u grupama nekog evro-takmičenja posle sedam godina... UEFA se ne oglašava po ovom pitanju iako bi morala da zaštiti ruski klub, koji bi, ni kriv ni dužan, mogao da strada.

Rusi se iapk i dalje nadaju da će njihov proces dobijanja viza za Ujedinjeno Kraljevstvo biti ubrzan, ali ne bi bili prvi koji su odbijeni; prošle nedelje je njihov biciklista Igor Frolov izostao sa Evropskog prvenstva u Glazgovu, pošto nije bilo dovoljno vremena, dok su ranije problema imali i mladi fudbaleri Spartaka iz Moskve. Odnosi dve zemlje su naročito zategnuti u poslednjih godinu dana, a to je otežalo i proces dobijanja viza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.