LJUDI, ĐIBRIL SISE I DALJE IGRA FUDBAL! Prošle sezone je uveo tim u treći rang, sada je pao na još niže grane! (VIDEO)
Foto: EPA/Cyril Zingaro

ČUDAN TRANSFER

LJUDI, ĐIBRIL SISE I DALJE IGRA FUDBAL! Prošle sezone je uveo tim u treći rang, sada je pao na još niže grane! (VIDEO)

Nekada je igrao za Liverpul

Objavljeno: 19:26h

Bivša zvezda Liverpula i fudbalske reprezentacije Francuske Đibril Sise našao je novi klub.

U ovoj sezoni, 37-godišnji fudbaler nastupaće za Vićencu. Neko bi rekao da je to transfer kao i svaki drugi, ali nije. Italijanski klub nastupa u Seriji D, četvrtom po rangu takmičenju u Italiji. Da nastupa za nižerazredne klubove nije ništa novo pošto je Sise prošle sezone branio boje Iverdon Sport FC koji je izborio plasman u treću ligu Švajcarske.

U dosadašnjoj klupskoj karijeri, Đibril Sise je nastupao za Okser, Liverpul, Marsej, Sanderlend, Panatinaikos, Lacio, Kvins Park Rendžers, Kuban Krasnodar, Bastiju, Sen Piro i Iverdon. Za klubove je postigao ukupno 579 golova. Za reprezentaciju Francuske imao je 49 nastupa puta i postigao devet pogodaka.

Od trofeja je osvojio Kup Francuske sa Okserom, FA kup, Ligu šampiona i UEFA Superkup sa Liverpulom i duplu krunu sa Panatinaikosom. Sa reprezentacijom je bio najbolji na Kupu Konfederacija 2003. godine.

Bio je proglašen za najboljeg strelca francuske Lige 1 u sezonama 2001/02 i 2003/04 kao i najbolji mladi igrač 2001/02. U Grčkoj je bio najbolji strelac 2010. i 2011. godine i proglašen je za najboljeg stranog igrača 2010. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.