Tomićev debi bio je uspešan: Partizan bolji od Rumuna, pogodio i Fofana!

odlična igra crno-belih

Tomićev debi bio je uspešan: Partizan bolji od Rumuna, pogodio i Fofana!

Tim koji je Tomić izveo kao početnu postavu pokazao je više nego dobru igru, s obzirom na činjenicu da se radilo o prvom konktrolnom meču na pripremama
Objavljeno:

Uspešan start Ivana Tomića na klupi Partizana. Crno-beli su u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Nikoziji savladali ekipu Kluža rezultatom 3:1 Tim koji je Tomić izveo kao početnu postavu pokazao je više nego dobru igru, s obzirom na činjenicu da se radilo o prvom konktrolnom meču na pripremama. U sistemu 4-3-3 Partizan je pokazao ozbiljnost u svim fazama igre, taktičku disciplinu, ali i agresivnost na svakom delu terena.

Partizan je odmah na početku postigao gol, posle sjajne akcije Božinova, Saše Ilića (asistent) i Darka Brašanca, koji je pas kapitena pretvorio u gol. I, pored toga, Tomićeva ekipa je veći deo prvog dela dominirala, imala loptu u posedu, a u trenutku kada bi izgubili posed, igrači u crno-belom su žestokim presingom uspevali da ga povrate. Odbrana sa Bandalovskim, Stevanovićem, Jovanovićem i Bogosavcem je delovala ubedljivo, vezni red vođen kapitenom Ilićem, tačan u pasu, kompaktan u oba pravca. Kao plod takve igre izrodio se i drugi gol, koji je Valeriju Božinovu pripremio Nemanja Mihajlović idealnim centaršutom sa leve strane.
partizan.rs
Rumuni, sem grube igre u pojedinim trenucima, nisu uspevali da povežu više od tri pasa, niti stvore priliku sve do smiraja prvog dela. Tek kada su igrači Partizana izgubili snagu (trenirali nekoliko sati pre meča). Kueljo je smanjio prednost u 41. minutu, a Bojan Šaranov je sprečio Filipea Nasimenta da izjednači rezultat u nadoknadi vremena.
Tomić je u drugom delu pružio priliku podmlađenom sastavu, sa iznuđenim rešenjima na desnom (Ivan Petrović) i levom beku (Mirislav Vulićević). Otuda i blaga inicijativa Rumuna, koji su igrali u istom sastavu. Kako je Kluž počeo sa izmenama, tako su i crno-beli uspostavljali balnas i kontrolu nad utakmicom. Borba se vodila uglavnom između dva kaznena prostora, ali su crno-beli pametnom i pre svega borbenom igrom čekali pravi trenutak da kazne Rumune. Desilo se to 15-tak minuta pre kraja, kada je Ninković povukao kontru i proigrao Fofanu, kome nije bilo teško da matira golmana Marka i potvrdi prvi uspeh svog tima na Kipru. (Espreso.co.rs/partizan.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.