RADONJIĆ I PARTIZAN? Bizarna situacija među Večitim rivalima u slučaju njegovog transfera! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

malo ko je upućen

RADONJIĆ I PARTIZAN? Bizarna situacija među Večitim rivalima u slučaju njegovog transfera! (FOTO)

Čudna situacija u slučaju "Radonjić"

Objavljeno:

Ako se kojim slučajem desi da Crvena zvezda do kraja leta proda Nemanju Radonjića, a sva je prilika da će se nešto tako i dogoditi, deo zarade i eventualnog transfera krilnog fudbaler stići će i na račun Partizana.

To nije ništa neuobičajeno, jer je fudbaler dobar deo igračkog školovanja prošao u klubu iz Humske i na konto toga FIFA jasno propisuje pravilo o procentima, koji će crno-belima isplatiti potencijalni kupac.

Nemanja Radonjić će eventualnim transferom doneti novac i Partizanu
Nemanja Radonjić će eventualnim transferom doneti novac i Partizanu foto: Starsport©

Radi se o tzv. “Doprinosu solidarnosti”, koji iznosi pet odsto od ukupne visine transfera. Radonjić je u Humskoj proveo od 7. septembra 2010. do 12. februara 2014. godine, to znači da bi Partizanu pripalo oko 1,7 odsto od ukupne raspodele.

Ako Radonjić bude prodat za osam miliona evra, Partizanu sleduje 136,000 evra, ako bude otišao za 10 miliona, crno-beli će inkasirati 170.000 evra, a najviše mogu da dobiju ako bude transfer od 12 miliona. Tada bi im pripalo 204.000 evra

Po FIFA pravilniku, klub koji bi otkupio Radonjića od Zvezde (ukoliko je to u ovom momentu uopšte moguće, pročitajte nastavak teksta) raspodelio bi pomenute procente i na sve ostale klubove, koji su učestvovali u razvoju mladog fudbalera od 12. do 23. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.