ATLETIKO UZEO SUPERKUP EVROPE: Dijego Košta razbio Real u spektaklu u Talinu! (VIDEO)
Foto: Reuters

Ko je gazda Madrida?!

ATLETIKO UZEO SUPERKUP EVROPE: Dijego Košta razbio Real u spektaklu u Talinu! (VIDEO)

Brazilac sa španskim pasošem je postigao 2 i namestio jedan gol

Objavljeno: 23:44h

Dijego Košta je razbucao Real Madrid, a Atletiko je osvojio Superkup Evrope!

Sada već tradicionalni duel između osvajača Lige šampiona i Lige Evrope bio je ovog puta gradski derbi Madrida, a odigran je u Talinu.

Pobedu je odnela ekipa Atletiko Madrida koja je posle produžetaka slavila 4:2, pošto je posle 90 odigranih minuta bilo 2:2.

Saul Nigez slavi gol u produžetku
Saul Nigez slavi gol u produžetku foto: Reuters

Fantastična je to fudbalska predstava bila u izvođenju igrača dva kluba i ljubitelji fudbala su imali zaista u čemu da uživaju, a to se i očekivalo pogotovo posle uvoda u meč koji je bio spektakularan.

Dijego Košta je postigao najbrži gol u istoriji ove utakmice, već u 50. sekundi kada je pregazio odbranu Reala i onda "probušio" Kejlora Navasa maltene iz mrtvog ugla.

Tako da je od starta meča krenulo otvoreno sa obe strane, bez opreznosti, a posle nekoliko šansi za Madriđane Karim Benzema donosi im izjednačenje u 27. minutu posle male greške Stefana Savića.

U drugom poluvremenu totalni preokret, "kraljevski klub" je nastavio da biva konkretniji i to im se isplatilo u 63. minutu kada lopta u ruku pogađa Godina i arbitar Marčinjak pokazuje na "belu tačku" s punim pravom, a Serhio Ramos pogađa mrežu i donosi vođstvo "blankosima".

Od tog momenta se igra "na nož" na obe strane, sve je prštalo od žestokih duela, opasnih akcija, a nešto otvorenija igra "jorgandžija" im se isplatila kada je Dijego Košta doneo izjednačenje u 79. minutu.

Usledili su produžeci, a u prvom nastavku potpuna dominacija Atletika koja je krunisana sa dva gola. Najpre Saul Nigez hvata volej na nekih 14 metara i pogađa mrežu za novi preokret na meču 3:2.

Tačku je na kraju stavio Koke posle asistencije igrača utakmice Dijega Košte.

Tako je Real ostao bez prvog trofeja u "postzidanovoj i postronaldovoj eri", a novi trener Hulen Lopategi započeo takmičarsku sezonu porazom, makar on bio i posle produžetaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.