ZVEZDA IMA IGRAČE ZA VELIKE UTAKMICE! Partizan i Trnava znaju zašto... (VIDEO)
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

EL FARDU I NECA - ČISTE DESETKE

ZVEZDA IMA IGRAČE ZA VELIKE UTAKMICE! Partizan i Trnava znaju zašto... (VIDEO)

Interesantno, El Fardu Ben je očigledno postao specijalista za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Neca Radonjić zaista stasao u majstora za velike momente

Objavljeno: 12:34h

Crvena zvezda je ostvarila istorijski uspeh, pošto je prvi put još otkako je osvojila Kup šampiona uspela da se plasira drugu godinu zaredom u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - Lige Evrope.

Ako pobedi Salzburg, može i do same Lige šampiona po prvi put otkako se igra u ovom formatu, a za tako nešto zaslužno je nekoliko faktora.

Prvi i najvažniji - trener koji je implementirao vojničku radnu disciplinu Vladan Milojević, kod koga ne smete da imate dve različite čarape kako biste prisustvovali treningu, a upravo taj prvi faktor uticao je na drugi.

Iskorak Nemanje Radonjića i sjajan učinak El Fardua Bena.

Kada je iz Čukaričkog stigao u redove crveno-belih kao nestašni dečak srpskog fudbala, otpadnik iz Rome nije bio ni blizu onoga što je sada postao - oslonac ovog tima crveno-belih.

Kladionica MOZZART već je izbacila kvote za meč Zvezda - Salcburg, a kec i dvojka su jednaki - 2,70. Pogledajte sve kvote za utakmicu Crvena zvezda - Salcburg.

I ne samo oslonac, već i igrač za velike momente. Dao je prošle sezone jedan od ključnih golova Krasnodaru, pa je onda u Večitom derbiju postigao onaj fantastičan pogodak za titulu, kada je matirao Partizan, da bi sada protiv prljavih Slovaka bio strelac pogotka koji je crveno-belima obezbedio novu evropsku jesen i bar 9.000.000 evra.

Doduše, da nije bilo El Fardu Bena, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, jer ne samo da je momak sa Komorskih ostrva postigao pogodak za izjednačenje u 8. minutu meča, već je i asistirao Radonjiću sredinom prvog produžetka meča sa Spartakom.

Oni koje pamćenje dobro služi vrlo dobro se sećaju da je, kao Radonjić, upravo Ben kriv za jedan od najbolnijih poraza Partizana prošle sezone, ali u dresu grčkog Olimpijakosa, Zvezdinog bratskog kluba, kada je bio strelac

Da stvari budu još ispunjenije simbolikom, bilo je to upravo treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, posle kog su crno-beli iz Beograda morali da se zadovolje Ligom Evrope, u kojoj su, doduše, stigli do 1/16 finala.

Dakle, Zvezda u ovoj sezoni već ima dva momka za velike trenutke, a pitanje je koliko još će ih nastati u jednoj od velikih utakmica koja zasigurno čeka srpskog šampiona.

E, sada, da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope - ostaje da se vidi. Ako Ben i Radonjić budu pravi, ni ta elita nije daleko!

BONUS VIDEO:

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.