Milojević ponosan na svoje pulene: Zvezda je velika i mora da bude među velikanima! (VIDEO)
Foto: Starsport©

DOKTOR MILOJE!

Milojević ponosan na svoje pulene: Zvezda je velika i mora da bude među velikanima! (VIDEO)

Trener crveno-belih dobio je ovacije posle meča u Slovačkoj, a bogami ih je i zaslužio

Objavljeno: 08:34h

Crvena zvezda je obezbedila evropsku jesen, a trener Vladan Milojević bio je ponosan na izabranike posle trijumfa od 2:1 nad Spartakom u Trnavi, nakon produžetaka u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Moram da kažem da smo pokazali da smo došli da pobedimo. Bez obzira na sve, nikada nisam kalkulisao i tih 1:1 iz Beograda je davalo prednost Spartaku. Mislim da sam najbolji odgovor dao kada me je neko pitao da li imamo rešenje da damo taj jedan gol, i da li imamo taj pritisak, pa sam rekao da li Spartak ima pritisak da sačuva mrežu. U prvoj utakmici nisam bio zadovoljan na kom smo nivou bili, ali smo kroz analizu znali šta nas čeka i pokušali smo da neutrališemo Spartak u tome. Spartak igra sa mnogo faulova, secakanja, na kontranapad i destrukicju, valjda se i takav fudbal igra, i na to možda nismo bili spremni u Beogradu, ali ovde jesmo. I jedini gol koji smo primili u Trnavi je bio dok smo imali igrača manje na terenu u tom trenutku - rekao je Milojević.

Na račun svojih izabranika imao je samo reči hvale.

- Moram da pohvalim igrače, imali su ogromnu želju, jedva su čekali ovu utakmicu da opet Zvezdu odvedemo među velikane i mnogo sam ponosan na njih. Zasluženo smo prošli, hvala Delijama i svim navijača, bodrili su nas sjajno u fantastičnom broju i njihova je takođe velika zasluga za ovaj uspeh. Hvala i celoj Srbiji koja je bila uz nas, ovi momci su to zaslužili.

Milojević je objasnio i kako su došli do slavlja u Trnavi, i na korak do Lige šampiona.

- Mislim da je Spartak odigrao dve identične utakmice, bez mnogo oscilacija. U Beogradu dosta stvari nismo odradili kako treba. Spartak je izbacio Legiju, strastvena je ekipa i ima mnogo igrača sa više od 30 godina, sa mnogo iskustva, što se vidi i po faulovima i prekidima, ali neću u to da ulazim. Prvi meč nam je bio za nauk, treniram ove momke, oni su moje, tako da kažem - "oruđe", i sa njima više živim nego sa svojom porodicom. Imamo međusobno poverenje, oni igraju za Crvenu zvezdu, vole klub i njihova je dužnost kada treba da pruže, da to bude na maksimalnom nivou. Da li je prvi ili drugi tim, to ne razumem, niti ih gledam tako. Ponosan sam i na one momke koji su ostali u Beogradu, da sam mogao, poveo bih i njih da budu ovde sa nama.

Šampion Srbije imao je ogromnu podršku i na tribinama u Trnavi, a navijači Zvezde su posle meča snažno skandirali: "Miloje, Miloje".

- Kada živite i volite klub, sigurno da vam je drago i da su to trenuci za pamćenje. Zaslužuju to i moji momci, bez ikakve lažne skormnosti. Kada je teško, znaju da sam tu da izađem ispred njih i da imaju mene kao nekog ko će da podmetne leđa za teret, a na njima je da uvek budu ono što jesu. Hvala navijačima na skandiranju, to su velike emocije, ne postoji stvar na svetu kojom to može da se kupi ili plati. Kada se vežu igrači i navijači, to puca od energije, ovo je velika pobeda najpre za moje igrače i poklanjamao je svim Zvezdašima u Srbiji, regionu i dijaspori. Svi zajedno pokušavamo da vratimo Zvezdu gde pripada po svojoj veličini - istakao je Milojević.

Ovoga puta, Crvena zvezda će za protivnika imati Salcburg.

- Ove dve utakmice sa Spartakom su imale veliki ulog. Došli smo sada do prvog cilja, igraćemo muški protiv Salcburga koji je favorit. Igra slično kao Spartak, a mi ćemo prvo da razmišljamo o Kruševcu i Napretku, potom protiv Austrijanaca nećemo imati naše navijače i to će nam biti neobično, ali ćemo se ponašati kao da su tu i ako Bog da da uđemo, ako ne, idemo dalje. Napravili smo jedan korak, sada polako idemo dalje da damo sve od sebe, igraju se dve utakmice pa ćemo videti - dodao je trener crveno-belih.

BONUS VIDEO: Drama oko El Fardua Bena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.