ISPRAVKA: Salah ne može da dobije doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Streamja

Mnogima nije jasno

ISPRAVKA: Salah ne može da dobije doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilima! (VIDEO)

Neki smatraju da se klub u ovoj situaciji poneo izdajnički, dok drugi tvrde da je to bio ispravan potez

Objavljeno: 20:31h

Liverpul je uradio nešto što je zabezeknulo čitav svet, iako njihov gest sa moralne i zakonske strane deluje potpuno normalno.

"Crveni" su svoju prvu zvezdu i jednog od najboljih igrača Mohameda Salaha prijavili policiji.

Razlog za to jeste saobraćajni prekršaj, a klub sa "Enfilda" je pokazao da poštuje zakone Ujedinjenog kraljevstva, iako će mnogi reći da se poneo izdajnički prema Egipćaninu.

Sve je izbilo oko toga kada su navijači dočekali Salaha kako bi se fotografisali i uzeli mu autogram, dok je on automobilom napuštao trening centar, međutim, oni su ga snimili da je u trenucima dok vozi koristio mobilni telefon, što je po zakonu zabranjeno.

I možda niko ne bi obratio pažnju da se u sve nije uključio sam njegov klub koji je to prijavio policiji, te tako pokazao da vodi računa o bezbednosti i sigurnosti drugih učesnika saobraćaja i pešaka.

- Naš klub je, posle razgovora sa samim igračem, obavestio policiju o snimku i okolnostima u kojima je on nastao. Sa našim fudbalerom smo takođe popričali i ovu stvar ćemo rešiti interno. Ni mi kao klub, ni naš igrač - neće se više oglašavati ovim povodom - rečeno je iz kluba.

Mohameda Salaha sada očekuje kazna
Mohameda Salaha sada očekuje kazna foto: EPA/Peter Powell

Kazna za ovaj prekršaj je su šest kaznenih bodova (sa 12 se ostaje bez dozvole i do tri godine), ali je moguće i oduzimanje vozačke dozvole ukoliko je dobijena u poslednjih 48 meseci.

Mada su neki mediji to pisali, Mohamed Salah za svoj prekršaj korištenja mobilnog telefona tokom vožnje, neće dobiti doživotnu zabranu upravljanja vozilom. Najteža kazna za njega zbog konkretnog navedenog prekršaja bila bi zabrana, odnosno oduzimanje vozačke dozvole na određeno vrijeme - i to samo ukoliko je dobio dozvolu u prethodne 2 godine i ukoliko bi dobio maksimalan broj kaznenih bodova (6). Ukoliko ima dozvolu duže od 2 godine, a ovaj prekršaj mu nije prvi u posljednjih nekoliko godina, također bi mogao ostati bez vozačke dozvole. U oba slučaja, nakon isteka privremene zabrane upravljanja vozilom, morao bi ponovo polagati vozački ispit.

Mnogi su osudili ovaj potez, ali opet ima i onih koji podržavaju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.