POVRATAK OTPISANOG! ŠANSA KOJU JE ČEKAO MILAN PAVKOV: Da li Milojević treba da pusti Terzićevog Golijata od starta! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)
Foto: Starsport©

DILEMA PRED SPARTAK

POVRATAK OTPISANOG! ŠANSA KOJU JE ČEKAO MILAN PAVKOV: Da li Milojević treba da pusti Terzićevog Golijata od starta! (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

Sledi odlučujući meč za Crvenu zvezdu

Objavljeno: 10:58h

Momak koji je na fudbalsku mapu Srbije došao tiho i bez pompe, imao je životni put poput Džejmija Vardija, ali da li će njegova priča dobiti srećan kraj, ostaje da se vidi u utorak od 20:30 časova, u utakmici sezone za klub sa Topčiderskog brda.

Kako kažu kolege novinari Milan Pavkov je prošao audiciju.

Strelac dva gola u pobedi Crvene zvezde nad Spartakom iz Subotice i nagrada za igrača kola u Superligi Srbije pokazatelj su da Pavkov može, ali da li je ovo dovoljno da ga Vladan Milojević uvrsti startnu postavu?!

Momak rođen u Begeču, prikazao je da nije jednodimenzionalni napadač u susretu sa Subotičanima, za kakvog ga ovdašnja javnost smatra.

Prvi gol je dokazao da korpulentni "lala" nije samo "target men". Dvadesetčetvorogodišnji napadač je primio loptu na nekih 25 metara, lažnjakom prevario čuvara i poslao projektil pravo u mrežu Spartaka za 1:0.

Nastavio je i drugom poluvremenu da muči odbranu gostiju i u 68. minutu duplirao je prednost. Gol u njegovom maniru, Hajdin je odlično izveo aut, a gorostati centarfor je improvizovao i glavom majsotrski poslao loptu mrežu.

Napadači Zvezde - Dejan Joveljić i Milan Pavkov
Napadači Zvezde - Dejan Joveljić i Milan Pavkov foto: Starsport©

Veliki dan za Zvezdu, i velika kvota na dvojku - 1,95. A 1,50 je kvota da Zvezda ide dalje, nebitno na koji način. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Spartak Trnava - Crvena zvezda.

Pored toga što ima malo prostora kod Milojevića Milan Pavkov umešno koristi minute koji mu se pruže. Pominjalo se mngo puta u prethodnom periodu da će Pavkov napustiti redove šampiona Srbije. Trabzon i Valjadolid su najozbiljniji kanditati za otkup Zvedzinog napadača, ali.za sada nema konkretnijih poteza.

Uvek je u senci, navijači Zvezde, stiče se utisak, ne gledaju ozbiljno na njega i uvek traže nova rešenja za napad, a možda baš u svom dvorištu imaju oružije sa kojim Trnava može pasti.

Pavkov se nije još upisao u evropskim takmičenjima, ali evo idealne prilike da se to promeni.

Ne preporučuju samo ova dva gola Pavkova za startnu postavu, nekadašnji igrač Radničkog je prethodne sezone postigao 23 gola za tim iz Niša.

Svoju karijeru počeo je u ČSK-u iz Čelareva gde je postigao 18 golova i bio najbolji strelac Srpske lige "Vojvodina". Upravo nakon toga biva primećen od strane skauta i nastavlja svoju priču u Vojvodini. Ipak, u Novom Sadu nije pronašao svoju fudbalsku sreću i prešao je u redove Nišlija.

Jednom prilikom prvi čovek crveno-belih je opisao način igre Zvezdine "devetke":

- Odem da gledam Maraša na Banjici, protiv Niša. To je bila, da ne uvredim Maraša, igra Davida i Golijata. Takav sudar moći i nemoći. Pavkov se zagradi, pa glava, pa ga otrese, pa zgazi, pa pretrči - reči su Zvezdana Terzića.

Može li Pavkov da odbaci sa sebe epitet igrača za domaću upotrebu i pokaže Zvezdašima da je spreman za velika dela mogla bi da pokaže baš utakmica protiv drugog Spartak, onog iz Trnave.

Samopuzdanje je kod napadača najbitnije, a izjava nakon pobede nad Spatakom iz Subotice govori da je Pavkov i više nego spreman.

- Iskreno, očekujem da zaigram u Trnavi, ako bude potrebe. Ja sam spreman. Priča jedan moj prijatelj da sam u formi. Nije u pravu, nisam ni izlazio iz forme. Pun sam samopouzdanja. Čekam priliku, spreman sam 100 odsto. Ako budem igrao, očekujem da postignem gol. Bar jedan – rekao je Pavkov.

Na potezu su Vladan Milojević i njegovi saradnici...

Utorak 20: 30 časova, Trnava, krcat stadion i meč sezone za Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

(B. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.