Preminuo osvajač jedine zlatne olimpijske medalje za naš fudbal: Debitovao za seniore sa 16 godina, a bio je i član slavnog Bajerna! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Olimpijski komitet Srbije

Odlazak legende

Preminuo osvajač jedine zlatne olimpijske medalje za naš fudbal: Debitovao za seniore sa 16 godina, a bio je i član slavnog Bajerna! (VIDEO)

Posle kratke bolesti preminuo je u 77. godini života

Objavljeno:

Legenda Hajduka i osvajač zlatne olimpijske medalje u Rimu 1960. godine Zvonko Bego, preminuo nakon kratke bolesti u dobi od 77 godina.

Bego je rođen u Splitu 19. decembra 1940. godine. Rano je ušao i u Hajdukovu seniorsku ekipu, još kao 16-godišnjak na Kup utakmici u Zagrebu protiv Lokomotive. Od 1957. pa do 1967. godine, kada je napustio Split, Bego je za Hajduk odigrao 375 utakmica i postigao 173 gola, prenosi "Index.hr".

Potom je u Nemačkoj nastupao za Bajern Minhen, zatim u Tventeu, pa u Bajeru iz Leverkuzena, u Austriji iz Salcburga, da bi se vratio kući 1971. godine.

Po povratku u Hrvatsku 1971. godine pojačava Junak iz Sinja, a igračku karijeru završava u Uskoku iz Klisa.

Za reprezentaciju Jugoslavije Zvonko Bego nastupio je šest puta i postigao dva gola. Bio je član zlatne jugoslavenske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rimu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.