Jokanu preseo srpski derbi, Milivojević zadovoljno trlja ruke! Ovo je neki novi Čelsi, Totenhem uz dosta sreće, Rišarlison se već isplaćuje Evertonu! (VIDEO)
Foto: Reuters

premijer liga, 1. kolo

Jokanu preseo srpski derbi, Milivojević zadovoljno trlja ruke! Ovo je neki novi Čelsi, Totenhem uz dosta sreće, Rišarlison se već isplaćuje Evertonu! (VIDEO)

Zato su tu saigrači, koji su posao završili u roku od deset minuta...

Objavljeno:

Fudbaleri Kristal Palasa kao gosti su pobedili Fulam 2:0 u utakmici prvog kola Premijer lige.

Bio je to "srpski derbi" u Premijer ligi, a radovao se Luka Milivojević, koji je odigrao ceo meč za goste.

I Aleksandar Mitrović je bio na terenu od prvog minuta, ali bez učinka u dresu crno-belog tima iz Londona.

Kristal Palas je bio konkretniji rival u komšijskom derbiju, pa je do prve pobede u novoj sezoni došao golovima Šlupa u 41. i Zahe u 80. minutu.

Hari Kejn i Maurisio Poketino
Hari Kejn i Maurisio Poketino foto: Reuters

Fudbaleri Totenhema pobedili su u gostima Njukasl sa 2:1, u prvoj današnjoj utakmici prvog kola engleske Premijer lige.

Utakmica na Sent Džejms parku donela je mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta, pošto su viđena tri gola, koji su u nastavku susreta izostali, ali bilo dosta uzbuđenja.

Totenhem je poveo u osmom minutu posle kornera sa desne strane, a strelac je bio Jan Vertongen.

On se najbolje snašao u skoku, te loptu prosledio u prečku, ali je ona prilikom pada za devet milimetara prešla gol-liniju, što je potvrdila gol-tehnologija, pa je sudija Martin Etkinson dodeli pogodak londonskom timu.

Samo tri minuta kasnije Njukasl je na veliko oduševljenje stigao do izjednačenja, a strelac je bio Hoselu na centaršut Meta Ričija.

Totenhem je sedam minuta kasnije ponovo poveo, a ovaj put na drugoj stativi Dele Ali je glavom loptu prosledio u mrežu Njukasla nakon centaršuta Serža Orijea sa desne strane.

Imao je Totenhem još jednu priliku u finišu prvog poluvremena da dođe do ubedljivijeg vođstva, ali je pokušaj Davisona Sančeza posle kornera bio neprecizan.

U drugom delu meča Njukasl je bio konkretniji, ali im je u završnicama napada nedostajalo sreće. Prvo je Mohamed Dijame u 47. minutu pogodio stativu, da bi u 86. minutu Rondon pogodio prečku posle udarca sa oko 10 metara.

Mančester junajted je juče na otvaranju Premijer lige pobedio Lester sa 2:1. Ostali mečevi prvog kola na programu su kasnije danas tokom dana, ali i sutra kada je zakazan derbi između branioca titule Mančester sitija i Arsenala.

U još jednoj veoma bitnoj i propraćenoj utakmici, Čelsi je pod vođstvom novog trenera Mauricija Sarija došao do pobede od 3:0 golovima Kantea u 34, Žoržinja (debitantski gol) u 45. i Pedra u 80. minutu.

U poslednjem meču dana fudbaleri Vulverhemptona i Evertona odigrali su nerešeno sa 1:1.

Everton je dobro počeo meč, poveo je golom Rišarlisona u 17. minutu, ali su fudbaleri gostujuće ekipe od 40. minutu bili u velikom problemu pošto je Fil Džagelka dobio crveni karton.

Vulverhempton je četiri minuta kasnije stigao do izjednačenja pogotkom Rubena Neveša.

I sa igračem manje, Everton je u 67. minutu ponovo poveo i ponovo je strelac bio Rišarlison, čiji transfer od 50.000.000 počinje odmah da se isplaćuje. Novo izjednačenja, koje je značilo i bod, Vulverhemptonu je doneo Raul Himenes u 80. minutu.

Fudbaleri Vulverhemptona u narednom kolu gostuju Lesteru, dok Everton dočekuje Sautempton.

Premijer liga, 1. kolo

Petak:

Mančester junajted – Lester siti 2:0 (1:0) - Pogba 3 penal, Šo 83 – Vardi 90+3

Subota:

Njukasl – Totenhem 1:2 (1:2) - Hoselu 11 – Vertongen 8, Ali 18

Bornmut - Kardif 2:0 (1:0) - Frejzer 24, Vilson 90+1 Fulam - Kristal Palas 0:2 (0:1) - Šlup 41, Zaha 80 Hadersfild - Čelsi 0:3 (0:2) - Kante 34, Žoržinjo 45p, Pedro 80 Votford - Brajton 2:0 (1:0) - Pereira 35, 54

Vulverhempton - Everton 2:2 (1:1) - Neves 44, Himenez 80 - Rišarlison 17, 67 Nedelja Liverpul - Vest Hem - 14.30 Sautempton - Barnli - 17.00 Arsenal - Mančester Siti - 17.00

Evo i pogleda na tabelu:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.