OVO ĆE BAŠ TEŠKO PASTI ZVEZDAŠIMA: Zvezda ostaje bez svoja dva najbolja igrača, a postoji jedna šansa da ih sačuva!
Foto: Starsport©

situacija tako nalaže

OVO ĆE BAŠ TEŠKO PASTI ZVEZDAŠIMA: Zvezda ostaje bez svoja dva najbolja igrača, a postoji jedna šansa da ih sačuva!

Crveno-beli će biti primorani da prodaju fudbalere ukoliko se ne uspe u evropskim kvalifikacijama

Objavljeno:

Crvena zvezda će u slučaju da ne uspe da uđe u Ligu šampiona prodati svoja dva možda i ponajbolja fudbalera u ovom trenutku.

Nije tajna da je Nemanja Radonjić najtraženiji igrač šampiona Srbije i da postoji velika mogućnost da napusti klub, posebno ako se ne uspe u evropskim kvalifikacijama, pre svega za najjače klupsko takmičenje.

Nemanja Radonjić je najtraženiji fudbaler Zvezde
Nemanja Radonjić je najtraženiji fudbaler Zvezde foto: Reuters

Uprava Crvene zvezde je već odbijala ponude od Štutgarta (8 miliona) i Sevilje (9 miliona) za svog najboljeg strelca u dosadašnjem toku sezone, ali to ne znači da će on sigurno ostati na Marakani do sledećeg leta, pogotovo ako bude stigla ponuda kakvu priželjkuju na Marakani, a to je 10 miliona evra, saznaje "Kurir".

Jasno je da u slučaju da se ne uspeo u Evropi, crven-beli moraju da prodaju neke od svojih najboljih igrača kako bi mogli da obezbede sredstva da funkcionišu tokom narednih meseci.

Nemanja Radonjić je najbolji strelac Crvene zvezde
Nemanja Radonjić je najbolji strelac Crvene zvezde foto: Starsport©

Radonjić je postao igrač Zvezde bez obeštećenja, ali je sa njegovim bivšim klubom Romom i menadžerom napravljen dogovor da 40% od naredne prodaje pripadne njima dok bi 60% trebalo da pripadne klubu.

Sa druge strane, Nenad Krstičić, kao i Milan Borjan, ima dogovor sa upravom da ostane do kraja kvalifikacija i u zavisnosti od toga da li će klub uspeti da zaigra u grupnoj fazi, odlučiće se da li odlazi ili ostaje makar do zime.

Nenad Krstičić bi takođe mogao da napusti Marakanu
Nenad Krstičić bi takođe mogao da napusti Marakanu foto: Starsport©

On ima još godinu dana ugovora, a zainteresovanih klubova iz inostranstva ima mnogo, pogotovo što se procenjuje da bi Zvezda na njemu mogla da zaradi oko 3 miliona evra.

Kraj avgusta će svakako dati odgovor na ova pitanja.

Takođe, ne treba smetnuti s uma i to da će iz kluba gotovo sigurno otići napadač Milan Pavkov, koga trener Vladan Milojević ne vidi u svojim planovima, a trenutno se vode pregovori sa jednim turskim klubom oko njegovog transfera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.