BATA MIRKOVIĆ POSLE TRIJUMFALNOG DEBIJA: Sve osim igranja na pobedu za igrače Partizana je neprihvatljivo! (VIDEO)
Foto: Printscreen

To je i tražio od njih

BATA MIRKOVIĆ POSLE TRIJUMFALNOG DEBIJA: Sve osim igranja na pobedu za igrače Partizana je neprihvatljivo! (VIDEO)

Novi strateg crno-belih je u svom prvom meču na klupi ostvario veliku pobedu u Danskoj

Objavljeno: 23:22h

Sećaće se Zoran Bata Mirković gostovanja Partizana u Danskoj protiv Nordsjelanda, a kako i ne bi kada će taj meč ostati upamćen ne samo kao njegov debitantski na klupi voljenog kluba, već i kao pobednički.

U prvom susretu pod njegovim vođstvom crno-beli su ostvarili veliki trijumf protiv Nordsjelanda u gostima u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope i sada mirno mogu da čekaju revanš za sedam dana.

- Zadovoljan sam rezultatom, a delimično igrom. U prvom poluvremenu je to dosta dobro funkcionisalo. Neutralisali smo protivnika koji nam je pravio probleme po boku. Imali smo dobre šanse u tom delu igre. A u drugom nismo uspeli da ispariramo protivniku na sredinu. Na 2:0 se možda u glavama igrača pojavilo da bi mogli da čuvamo rezultat, što je bilo pogrešno, oni su napunili sredinu i naših 16 metara, pa smo primili gol. U drugom delu nismo ispostavili igru, sve se zasnivalo na kontrama, pa mogu da kažem da tim delom utakmice nisam zadovoljan - bilo je prvo što je rekao Mirković po završetku utakmice.

Zoran Bata Mirković je poručio da je delimično zadovoljan igrom, a više rezultatom
Zoran Bata Mirković je poručio da je delimično zadovoljan igrom, a više rezultatom foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Daleko življe, angažovanije, agresivnije i željnije je na terenu izgledao ovaj tim Partizana, nego što je to bilo na početku sezone pod komandom Miroslava Đukića.

- Svi su se borili svojski. Šta sam im rekao? Mi smo Partizan! Moramo da idemo na pobedu protiv bilo kog rivala, bez obzira kako se zvao. Sve druge stvari su neprihvatljive - rekao je Mirković.

Bilo je iznenađenje, ali i hrabar potez to što je stavio novajliju Gorana Zakarića od prvog minuta u tim, međutim, to se višestruko isplatilo, jer su on i Marko Janković bili možda i najbolji igrači na ovom meču.

Zoran Bata Mirković poručuje da Partizan mora da ide na pobedu protiv svakog rivala
Zoran Bata Mirković poručuje da Partizan mora da ide na pobedu protiv svakog rivala foto: Starsport©

- Ono što je bilo interesantno je bila procena koliko je spreman, jer je bio pod supsenzijom mesec dana. Dobili smo potvrdu od kondicionih trenera da može da odigra 60 minuta, a on je to prebacio i što se tiče minutaže i što se tiče učinka. Marko je igrač izuzetne klase. Ocena njegove igre? Dosta dobra. Ono što se od njega tražilo sprovodio je na terenu. Pred kraj utakmice mu je ponestalo snage, nije mogao da odgovori nekim defanzivnim zahtevima pri zatvaranju desne strane - rekao je Mirković medijima.

On veruje da ova ekipa Partizana može još više i bolje, ali i upozorio da za revanš nikako ne sme biti opuštanja.

Zoran Bata Mirković očekuje da se sada igračima vrati samopouzdanje
Zoran Bata Mirković očekuje da se sada igračima vrati samopouzdanje foto: FK Partizan

- Posao nije završen. Nordsjeland je izuztetna ekipa, zna da igra fudbal, ima principe igre od kojih ne odstupa ni po koju cenu. Očekuje nas težak zadatak u revanšu. Možemo sigurno bolje. Znate da smo sezonu počeli, da su igrači u svojevrsnom grču i da uz nekoliko dobrih utakmica, kad im se vrati samopouzdanje, sigurno će biti bolje - poručio je Mirković.

Šta je još rekao trener crno-belih posle svog debija možete pogledati i čuti na video snimku.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.