PARTIZAN POBEDIO U DANSKOJ: Mirkovićevi crno-beli šokirali Nordsjeland, maestralni novajlija Zakarić! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Kvalifikacije za Ligu Evrope

PARTIZAN POBEDIO U DANSKOJ: Mirkovićevi crno-beli šokirali Nordsjeland, maestralni novajlija Zakarić! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na utakmici između Partizana i Nordsjelanda ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 08:57h

Partizan je pobedio Nordsjeland u Danskoj 2:1!

Veliki rezultat za crno-bele u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa kojim se vraćaju kući i mirno mogu da čekaju revanš.

Promena trenera i dolazak Zorana Bate Mirkovića je bio pravi pogodak za vicešampiona Srbije, jer je nekadašnji igrač uspeo da trgne iz, kako je on to po dolasku rekao "apatije", svoje fudbalere koji su odigrali najbolju utakmicu ove sezone.

Koliko je samo hrabrosti imao novi strateg kluba iz Humske da stavi u startnu postavu takoreći tek pridošlog Gorana Zakarića, a to ne da mu se isplatilo, nego se ispostavilo kao najbolji mogući potez.

Celokupna ekipa Partizana je odigrala zaista odličnu utakmicu, ali valjalo bi istaći novajliju koji je stigao iz Željezničara, i na kraju krajeva postigao i gol koji je doneo pobedu njegovom klubu.

Igrači Partizana pozdravljaju navijače posle trijumfa nad Nordsjelandom u gostima
Igrači Partizana pozdravljaju navijače posle trijumfa nad Nordsjelandom u gostima foto: Reuters

Daleko agresivniji, poletniji, željni nadigravanja bili su igrači u crno-belim dresovima na ovom meču, za razliku od nekih prethodnih, i što je možda najvažnije znali su kako mogu da dođu do svog cilja, a to su golovi i pobeda na kraju.

Rikardo Gomeš je obavio ogroman posao u napadu, bio nerešiva enigma za danske defanzivce u skoku i to je bilo jasno od samog početka, kada je već u 10. minutu postigao vodeći gol za svoj tim.

Partizan je bio, možda ne bolji, ali svakako konkretniji rival u ovom susretu, iako je posed lopte bio možda na strani domaćina, ali oni nisu uspevali tako lako da dođu u priliku da ugroze Vladimira Stojkovića.

Nebojša Kosović je bio sjajan na ovoj utakmici
Nebojša Kosović je bio sjajan na ovoj utakmici foto: EPA/Lars Moeller

Doduše, jeste bilo momenata kada je zaškripalo u odbrani Partizana, poput one kontre Nordsjelanda u prvom poluvremenu, ili kod pogotka Rasmusena kada je došlo do nesporazuma i nedostatka komunikacije među defanzivcima, i to je nešto na čemu će sigurno raditi novi trener.

Ipak, bio je tu inspirisani Zakarić koji je svoju sjajnu debitantsku utakmicu začinio golom u 64. minutu kada je dobio i sjajnu loptu od Marka Jankovića.

Marko Janković je odigrao najbolji meč od početka sezone
Marko Janković je odigrao najbolji meč od početka sezone foto: Reuters

Iako su olako primili gol samo nekoliko minuta kasnije, igrači Partizana uspeli su da budu prisebni da spreče napade zahuktalih igrača u crvenim dresovima, u tim momentima i da nekako malo i primire igru.

Sada im predstoji rad narednih nedelju dana, uz naravno utakmicu u Superligi protiv Zemuna, ali svakako će se u Humskoj daleko lakše disati nakon ovog trijumfa koji je bio potreban kao ozeblima sunce.

NORDSJELAND - PARTIZAN 1:2

(Rasmusen 69 - Gomeš 10, Zakarić 64)

Nordsjeland: Larsen, Bartolec, Hansen (od 65. Rasmusen), Skovgard, Pedersen, Kristensen (od 79. Strunk), Nelson, Andersen, Olsen, Jensen (od 65. Kudus), Damsgard.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović (od 78. Nikolić), Janković (od 90. Enake), Pantić, Zakarić (od 70. Zakarić), Gomeš.

Sva dešavanja na utakmici između Partizana i Nordsjelanda ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

90+5. minut - Kraj utakmice! Partizan je pobedio 2:1!

77. minut - Prete sada sve više danski fudbaleri, kao da im je dao ovaj pogodak novi elan: Udarac iz daljine, Stojković je ostao ukopan, ali lopta prolazi pored stative.

69. minut - GOOOL! Kiks odbrane Partizana, loša reakcija, spetljali su se defanzivci, a to je iskoristio Rasmusen kao poklon i pogodio mrežu Stojkovića.

64. minut - GOOOL! Zakariiiić! Kakav pogodak Bate Mirkovića da u startnu postavu ubaci tek pridošlog Zakarića koji svoju za sada odličnu igru kruniše i golom. Velike zasluge idu i Marku Jankoviću koji ga je sjajno usposlio!

57. minut - Nema sada značajnijih dešavanja na terenu, mada su igrači domaćeg tima preuzeli kontrolu lopte i pokušavaju da organizuju napade, ali dođu samo do nekih tridesetak metara od gola Partizana i tu raščišćavaju defanzivci crno-belih.

Svetozar Marković zaustavlja Andreasa Olsena
Svetozar Marković zaustavlja Andreasa Olsena foto: Reuters

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, a Partizan ponovo pokazuje odmah inicijativu i želju da postigne novi gol.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome je Partizan imao daleko bolje šanse, ali ih nije iskoristio. Mora se istaći da su novajlija Zakarić i Kosović ostavili najbolji utisak u ekipi Partizana. Rikardo Gomeš je prilično dominirao u skoku, gotovo da nije izgubio nijedan duel, pa bi to možda čak mogla da bude taktika crno-belih u nastavku meča.

Korner za Partizan
Korner za Partizan foto: Espreso

44. minut - Ijaooo, kakav sada zicer za Jankovića. Rikardo ga je savršeno uposlio iza leđa odbrane, ali je crnogorski reprezentativac umesto loptu u mrežu, plasirao direktno u golmana.

Marko Janković u akciji
Marko Janković u akciji foto: Espreso

32. minut - Odmah sjajna šansa na drugoj strani za crno-bele. Polukontra Partizana, krenuo je Janković i odlično proigrao Zakarića na drugoj strani, ali je novajlija loše šutirao i lopta odlazi pored gola.

30. minut - Uh sada je Partizan bio u velikoj opasnosti. Kontra Danaca, Olsen je izbio takoreći sam na polovinu Partizana i stuštio se u trk, ali je Kosović uspeo da ga sustigne i uspori, pre nego je došao i Zdjelar i otklonio opasnost.

22. minut - Sve više se otvara danski tim i boravi na polovini terena Partizana. Sada su izveli i prvi korner, a jasno je da su se malo stabilizovali posle neočekivano ranog gola crno-belih.

13. minut - Evo i prvog udarca ka golu Partizana, ali je šut Bartoleca bio lak plen za Stojkovića.

10. minut - GOOOL! Rikardo Gomeš je postigao gol posle kornera. Najbolji mogući početak za crno-bele.

3. minut - Odmah na početku dobra prilika za Partizan, Gomeš je odložio loptu Zakariću koji je centrirao, a usamljeni Pantić sa nekoliko metara slabo šutira glavom direktno u golmana.

19.45 - Počela je utakmica između Partizana i Nordsjelanda.

FK Partizan - FK Nordsjeland
FK Partizan - FK Nordsjeland foto: Espreso
FK Partizan - FK Nordsjeland
FK Partizan - FK Nordsjeland foto: Espreso

19.34 - Tu je na tribinama i bivši kapiten Partizana Nenad Đorđević.

Nenad Đorđević bivši igrač Partizana
Nenad Đorđević bivši igrač Partizana foto: Espreso

19.14 - Fudbaleri Partizana se zagrevaju pred početak utakmice.

18.45 - Još sat vremena do početka utakmice, a poznati su i sastavi u kojima će istrčati dve ekipe.

Nordsjeland: Larsen, Bartolec, Hansen, Skovgard, Pedersen, Kristensen, Nelson, Andersen, Olsen, Jensen, Damsgard.

Partizan: Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić, Zdjelar, Kosović, Zakarić, Pantić, Janković, Gomeš.

Klupa sa rezervnim igračima Partizana
Klupa sa rezervnim igračima Partizana foto: Espreso
Stadion Nordsjelanda
Stadion Nordsjelanda foto: Espreso
Stadion Nordsjelanda
Stadion Nordsjelanda foto: Espreso
Stadion Nordsjelanda
Stadion Nordsjelanda foto: Espreso
Stadion Nordsjelanda
Stadion Nordsjelanda foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.