RITUAL ŽRTVOVANJA PRED MEČ RADA: Zaklali su je, mazali se krvlju! Ruke im bile krvave do lakta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Bili su šokirani

RITUAL ŽRTVOVANJA PRED MEČ RADA: Zaklali su je, mazali se krvlju! Ruke im bile krvave do lakta! (FOTO) (VIDEO)

Neobičan ritual pred utakmicu koja se igrala pre sedam godina

Objavljeno:

Fudbaleri Rada i turskog Sivaspora su 8. avgusta 2011. godine odigrali prijateljski meč.

Kao i svaka utakmica pred početak sezone, i ova je trebala da posluži kao generalna proba pred izazove u novoj sezoni. Turski klub je slavio sa 4:1, ali je uvertira bila, najblaže rečeno, šokantna, posebno za igrače Rada.

Domaćini su nekoliko minuta pre početka susreta na terenu izveli ritual čiji je cilj bio da klub prati sreća u novoj takmičarskoj godini. Na teren je izvedena ovca i postavljena na najlon.

Igrači Sivaspora su se okupili oko nje i pomolili se, a posle molitve jedan od domaćina je žrtvovao životinju. Nakon toga su uzeli po malo krvi i raspodelili se po terenu.

Žrtva za uspeh
Žrtva za uspeh foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri turskog kluba su mazali opremu i kožu krvlju ubijene ovce, a na tribinama je krenulo oduševljenje. Ipak, ne kod svih, jer su igrači Rada šokirano i zbunjeno posmatrali šta se dešava na terenu.

- Ovako nešto u životu nisam doživeo. Spremali smo se da izađemo na teren i ja sam kao kapiten stajao prvi u tunelu, čekajući da dođu sudije i domaći igrači. Video sam najpre dva čoveka kako vode ovcu pa sam prvi mah pomislio da je u pitaju maskota. Postalo je jasno da će ubiti životinju kada je pored mene prošao dečak koji je nosio dva noža - rekao je tada Radomir Koković, kapiten "građevinara".

Žrtvovanje životinja nije nikakva novost na planeti Zemlji, a jedan od islamskih običaja je da, onaj ko ima priliku tokom četvorodnevne proslave Kurban Bajrama deli sirotinji sveže ovčije meso. Izgleda da nemaju svi razumevanja za druge kulture.

Krvave ruke su šokirale kapitena Rada
Krvave ruke su šokirale kapitena Rada foto: shuter

- Otišli smo u svlačionicu, jer nismo želeli da gledamo to. Igrači Sivaspora su krvlju ubijene životinje mazali kopačke, ruke i lice. kada sam pre početka utakmice otišao na centar da razmenim zastavice sa kapitenom domaće ekipe, njegove ruke su bile krvave do lakata. Stravičan prizor! - dodao je Koković.

U videu ispod pogledajte kako je ovaj ritual izgledao:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.