OZBILJNA LOVA JE U PITANJU: Ovo je cifra koju će Partizan zaraditi, ako uđe u Ligu Evrope! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Mnogo bi im značilo

OZBILJNA LOVA JE U PITANJU: Ovo je cifra koju će Partizan zaraditi, ako uđe u Ligu Evrope! (VIDEO)

Generalni direktor crno-belih je najavio i brojna dešavanja u klubu do kraja prelaznog roka

Objavljeno: 11:25h

Uoči polaska fudbalera Partizana za Dansku, gde ih čeka duel sa Nordsjelandom u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, novinarima se obratio i generalni direktor kluba Miloš Vazura.

On se malo osvrnuo i na rezultat žreba za plej-of, iako crno-beli još nisu prošli ni danski tim.

- Znamo da će, ako prođemo Nordsjeland, Bešiktaš biti favorit u tom poslednjem kolu kvalifikacija. Ali, ako nismo pravi, onda ne možemo da prođemo, ali ja mislim da smo pravi i da možemo da igramo sa svima. Videćemo, samo da prvo prođemo Dance. Daleko je Bešiktaš - poručio je Vazura.

Jasno je da bi novi ulazak u grupnu fazu Lige Evrope doneo značajan priliv novca u kasu kluba iz Humske i olakšao poslovanje u nekom narednom periodu.

- Ako igramo Ligu Evrope to onda menja neki naš finansijski plan za dalje. Postoji jedan scenario i postoji drugi scenario. Ako ne igramo Ligu Evrope znamo otprilike kako ćemo da se finansiramo, ali ne menja to sada poslovanje kluba, ali sigurno olakšava. Liga Evrope je jedan šestomesečni budžet Partizana i sigurno da do sledećeg prelaznog roka bismo lagano prošli ovih nekoliko meseci. Osim što nam donosi novac, donosi nam i bolju prodaju igrača.

Partizan sutra igra prvi meč pod komandom Bate Mirkovića. Kvota da će slaviti u Danskoj je čak 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Nordsjeland - Partizan.

Miloš Vazura je otkrio i koliko bi novca dobio Partizan ako bi ušao u grupe Lige Evrope
Miloš Vazura je otkrio i koliko bi novca dobio Partizan ako bi ušao u grupe Lige Evrope foto: Starsport©

Kada se to prevede u cifre dobija se suma od nekih ukupno 4 miliona evra.

- Mislim da kada se ispadne u plej-ofu dobija se nekih 300.000, a kada se prođe plej-of dobija se nekih 2,9 miliona plus ovo do sada. Mislim da kada se uđe u Ligu Evrope samo od tog ulaska može da se zaradi negde oko 4 miliona.

Partizan je promenio trenera pre nekoliko dana i umesto Miroslava Đukića, stigao je Zoran Mirković koji nije selektirao ovu ekipu, pa je pitanje da li novi strateg ima možda još neko pojačanje u planu.

Miloš Vazura je naveo i da može da se dese neki odlasci do kraja prelaznog roka
Miloš Vazura je naveo i da može da se dese neki odlasci do kraja prelaznog roka foto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

- Svakako da novi stručni štab može da kaže ako im trebaju novi igrači. Mi smo spremni da dovedemo još igrača, ako smatraju da mogu da ih uklope. Sve radimo u dogovoru i prodaju i dovođenje, neće biti iznenađenja. Za sada koliko ja znam ne dovodimo nova pojačanja.

Partizan planira i da proda neke igrače do kraja prelaznog roka.

- A odlasci su živa stvar, tako da se ja nadam da kada uđemo u finiš prelaznog roka da bude zanimljivih ponuda. Ima igrača koje smo spremni da prodamo i igrača koje nismo, ali sve zavisi od ponuda. Sve zavisi kada uđemo u tih 7 dana, ima interesovanja, znamo i koji će skauti sada doći u Dansku da ih gledaju. Igrači Partizana su uvek na ceni - rekao je Vazura.

BONUS VIDEO:

(A. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.