Mirković na aerodromu s novinarima izanalizirao Nordsjeland: Brzi, agresivni, opasni i još ta veštačka trava, ali imamo spreman odgovor! (VIDEO)
Foto: Printscreen

Zna šta ih čeka

Mirković na aerodromu s novinarima izanalizirao Nordsjeland: Brzi, agresivni, opasni i još ta veštačka trava, ali imamo spreman odgovor! (VIDEO)

Strateg crno-belih je uoči polaska na put sumirao utiske posle nekoliko dana rada sa ekipom

Objavljeno: 09:25h

Zoran Bata Mirković seo je na užarenu klupu Partizana i već u sredu ujutru poveo igrače na put u Dansku, gde ih čeka meč protiv Nordsjelanda u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nekadašnja legenda kluba nema previše iskustva kao samostalni trener u ovom poslu, ali zna kakav ga posao očekuje, kao i da nije imao puno vremena da radi sa ekipom na pripremi za ovaj susret.

- Imali smo malo vremena i nismo mogli mnogo da radimo, pa smo poradili samo na nekim detaljima u samoj postavci. Idemo na put, a sem kažnjenog Sume i povređenih igrača svi su u timu, 22 njih je krenulo. Igramo protiv mlade ekipe, dobre, poletne. Izuzetno su motorički potkovani, igraju brz fudbal. Znate da se igra na veštačkoj travi, to je takođe važno - rekao je Mirković novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" uoči put.

Što se tiče kvaliteta protivnika i načina na koji crno-beli mogu da mu se suprotstave, Mirković smatra da postoji.

- Gledali smo unazad četiri utakmice koje su odigrali. Brzi su, agresivni, opasni u kontrama, to je to, u najkraćim crtama. Možemo dobrom postavkom, istom trkom i brzinom.

Ono što je posebno potrebno igračima jeste da im se digne samopouzdanje posle serije slabih igara i rezultata.

- Mi ćemo raditi i na tim stvarima voljnog momenta. Ekipa je u daunu, to je jedan segment na kome treba raditi, mada postoje i druge stvari i segmenti - rekao je Mirković.

Partizan je u Dansku otišao bez poveđenih Tošića i Cucina i suspendovanog Sume, ali je u kombinaciji za tim najnovije pojačanje Goran Zakarić.

- Partizan mora da ide na pobedu. Sada, da kalkulišem da li bi nam odgovarao i nerešen rezultat, mislim da bi - poručio je Mirković.

BONUS VIDEO:

(A. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.