Zdravko Mamić se oglasio o mogućem meču Zvezda - Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona!
Foto: AP

Nije mu to po volji

Zdravko Mamić se oglasio o mogućem meču Zvezda - Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Nekadašnji glavni čovek zagrebačkog kluba nije baš raspoložen da "modri" igraju protiv šampiona Srbije u plej-ofu

Objavljeno:

Crvena zvezda odlično je krenula u sezonu na svim frontovima, slede joj mečevi protiv Spartaka iz Trnave u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i srpski šampion je favorit u tim duelima.

Klub sa Marakane ima priliku da se plasira u poslednju rundu kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, a potencijalnog protivnika će dobiti na žrebu koji se održava u ponedeljak u Nionu.

Ono što je posebno interesantno jeste da bi to mogao biti i Dinamo iz Zagreba, što bi bio prvi takav susret između hrvatskog i srpskog kluba još od početka rata na prostorima bivše SFRJ.

Zdravko Mamić ne bi voleo da Dinamo izvuče Crvenu zvezdu na žrebu
Zdravko Mamić ne bi voleo da Dinamo izvuče Crvenu zvezdu na žrebu foto: EPA/Antonio Bat

Povodom tog mogućeg duela između crveno-belih i "modrih" oglasio se i nekadašnji prvi čovek i "alfa i omega" zagrebačkog kluba, Zdravko Mamić, koji se trenutno nalazi u izgnanstvu u BiH, gde je otišao nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u Dinamu.

- Nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom - rekao je Mamić.

Zdravko Mamić se plaši iskustva Crvene zvezde
Zdravko Mamić se plaši iskustva Crvene zvezde foto: Beta

On je dodatno pojasnio zašto ne bi voleo da dođe do ovog susreta iako bi svim srcem navijao za Dinamo.

- Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bile bi to baš teške utakmice. Zvezda je sad već iskusna, pa su na njenoj strani i kvalitetni igrači. Sa druge strane, Dinamo ima mladu ekipu. Nisam siguran da li bi pobedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga želim nekog drugog rivala. Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona - rekao je Mamić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.