MIROSLAVE, LJUBI TE BATICA! Nisi ti za Partizan!
Foto: Dado Đilas

Komentar

MIROSLAVE, LJUBI TE BATICA! Nisi ti za Partizan!

Iako to još nije zvanično potvrđeno, ali Miroslav Đukić je već bivši trener Partizana, a evo jednog kratkog osvrta na njegov drugi boravak u Humskoj

Objavljeno:

Miroslav Đukić više nije trener Partizana! Agonija koju je izazivao kod navijača crno-belog tima se napokon završila, a floskule tipa "nemam šta da im zamerim" ili "zadovoljan sam, ali može bolje" odlaze u istoriju.

Jednogodišnji mandat je gotov, a po čemu će ga pamtiti navijači Pattizana?

Po Sumi, po rotiranju sastava u evropskim utakmicama kao da igra neku video igricu, po četiri preživljena "otkaza", po evropskom proleću posle skoro 15 godina i po mu**a da gurne u vatru Markovića, Šehovića i Đerleka. A da, i po jedinom trofeju u njegovoj karijeri - Kupu u Surdulici.

foto: Beta/Branislav Božić

Neko će se složiti da je to dovoljno za ostanak na klupi, ali suština je da svaki iole poznavalac fudbala smatra da Đukić nema šta da traži više u Partizanu i da on prosto nema šta da ponudi više srpskom fudbalu.

Hvala mu za reprezentativne partije i mečeve u Primeri, ali srpski fudbal je za njega neosvojiva tvrđava!

foto: Beta/Branislav Božić

Istini za volju, jednu "neosvojivu tvrđavu" je osvojio u prvom mandatu pre 11 godina nerealnom pobedom na Marakani od 4:2 protiv tadašnjeg šampiona i to mu je ostala najveća pobeda na klupi tima iz Humske. Teško da ćemo ga više gledati na ovdašnjim terenima, a i dok smo ga gledali on nije ulivao nikakvu sigurnost na klupi niti je imao neku viziju.

Navijači su ga mesecima terali sa mesta trenera, ali on je svaki put ostajao i time kao da je odmagao klubu koji kako kaže mnogo voli. Njegove konferencije odlaze u istoriju, a Štitar ga čeka raširenih ruku.

Licitacija za novog trenera može da počne, a najbliži tom poslu je Zoran Bata Mirković.

foto: Profimedia

Čovek sušta suprotnost Đukiću. Temperamentan, bez dlake na jeziku, igrao za klub, učestovao u Ligi šampiona, osvajao trofeje... Još kao igrač uvek je igrao za timove koji nastupaju na vrućim stadionima, Juventus, Atalanta, Fenerbahče i zna kako je to nositi se sa pritiskom, ali jedini problem je to neiskustvo pošto je kao glavni trener vodio samo Sinđelić koji svoje mečeve igra kraj Centralnog zatvora.

Batica kako ga navijači oslovljavaju je najpoznatiji po čuvenom incidentu u Zagrebu '99 godine kada je imao jedan bliski susret sa Robertom Jarnijem koji ga je faulirao, a Mirković ni pet ni šest već pravo za onu stvar pred 30 hiljada Hrvata. Naravno da je dobio crveni karton i suspenziju za EURO 2000 na koji smo se plasirali upravo u Zagrebu, a koliko ima hrabrosti pokazao je sa tri prsta u vis prilikom izlaska sa Maksimira.

Da li je to ono što je potrebno Partizanu, da li je njegova krv odgovara malaksalim i zbunjenim prvotimcima i da li je baš on čovek koji će spasiti svoj tim letargije u koju ih je Đukić uveo videćemo vrlo brzo, ali jedno je sigurno - Zoran Mirković zna šta znači Partizan.

Miroslave, ljubi te Batica, nisi ti za Partizan!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.