ĐUKIĆ U VILJNUSU: Mi smo napadačka ekipa! Moji igrači su prošli kroz težak ambijent! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Očekivanja su velika

ĐUKIĆ U VILJNUSU: Mi smo napadačka ekipa! Moji igrači su prošli kroz težak ambijent! (VIDEO)

Strateg Partizana najavljuje taktiku u kojoj će njegova ekipa imati posed i napadati protivnika

Objavljeno: 18:03h

Partizan u četvrtak u Litvaniji traži svoj prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli protiv Trakaija na Nacionalnom stadionu u Viljnusu braniće 1:0 iz prvog meča, mada prema rečima Miroslava Đukića na konferenciji dan pre meča, oni će napasti protivnika i nemaju nameru da brane rezultat.

- Nećemo braniti prednost nego ćemo igrati našu igru. Ostvarili smo laganu prednost, biće teško, ali nećemo mnogo menjati u našem stilu kakav je bio u Beogradu, pokušaćemo da se nametnemo i da vodimo meč - rekao je Đukić.

Miroslav Đukić najavljuje ofanzivni Partizan protiv Trakaija u revanšu
Miroslav Đukić najavljuje ofanzivni Partizan protiv Trakaija u revanšu foto: Starsport©

Turbulentan je bio prethodni period za crno-bele, a pogotovo za trenera Đukića, koji je uprkos ne baš dobrim rezultatima na startu Superlige i slabijom igrom od očekivane, pa i poruke navijača da ga ne žele više za trenera, ostao na toj funkciji i dobio poverenje uprave.

- Ne mogu ja tu ništa da menjam. Bitno je da sam mojim igračima dočarao ono što ih očekuje u ovom meču. Trakai je ozbiljna i organizova ekipa koja igra dobar fudbal. Biće teško. Naši igrači se nisu opustili. Iako su imali težak ambijent, uspeli su da zadrže mir koji je potreban. Sve ćemo učiniti da izborimo prolaz dalje - rekao je Đukić.

Miroslav Đukić je preživeo turbulentan period na klupi crno-belih
Miroslav Đukić je preživeo turbulentan period na klupi crno-belih foto: Starsport©

S obzirom na to da je najavio ofanzivnu igru očekuje se i da izvede dva napadača u startnoj postavi.

- Videćemo, ima još dosta do utakmice, igrali smo samo jednu utakmicu s dva napadača, sa špicem i polušpicem, obe varijante su moguće, u obe delujemo dosta dobro, nema neke velike razlike. U bilo kojoj formaciji da igramo - igramo ofanzivno i dominiramo, želimo da budemo protagonisti i da imamo loptu. Pokušaćemo to da uradimo i sutra.

Miroslav Đukić ima i 'Plan B
Miroslav Đukić ima i "Plan B" foto: Starsport©

Đukić ima i "plan B".

- Ne razmišljamo da stvari neće krenuti dobro. Njihov trener želi da igra od nazad, tu pas igru, sigurno će i sutra pokušati da je nametnu. Uvek je potrebno imati plan 'B' kada stvari ne idu kako treba, uvek o tome vodimo računa.

Partizanov strateg najavljuje agresivnu igru od starta.

- Nismo ekipa koja zna da čeka i koja može da čeka protivnika. Nismo ekipa koja zna da spekuliše, napadačka smo ekipa i hoćemo da vodimo meč. Gol bi nam dao mir i sigurnost - zaključio je Miroslav Đukić.

Uz Đukića je na konferenciji bio i najstariji igrač crno-belih i legenda kluba Saša Ilić.

- Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope i Trakaj je samo ekipa u nizu koju moramo da savladamo ako hoćemo da igramo ovo takmičenje. Organizovani su i čvrsti, dobro su vođeni od strane Španca, ako želimo da pobedimo sutra moramo da odiramo maksimalno svih 90 minuta. Nadam se da ćemo dobro odigrati - rekao je Ilić i osvrnuo se na teren sa veštačkom travom na kome će igrati.

- Nije iznenađenje, na veštačkoj podlozi je lopta brža, radili smo na njoj na Teleoptiku, neće to doneti mnogo problema.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.