ZABORAVITE RONALDOV PRELAZAK U JUVE! Ovo je transfer leta u Italiji, Dama vratila Bonućija, u Milan otišli Iguain i Kaldara! (FOTO)
Foto: AP

TO SE ČEKALO

ZABORAVITE RONALDOV PRELAZAK U JUVE! Ovo je transfer leta u Italiji, Dama vratila Bonućija, u Milan otišli Iguain i Kaldara! (FOTO)

Bilo je pitanje momenta kada će ovo da se desi, ostaje još samo da se posao ozvaniči! I Inter se ozbiljno pojačava

Objavljeno: 11:59h

Juventus je vratio odbeglog sina Leonarda Bonućija, a u Milan idu Gonzalo Iguain i Matija Kaldara.

Iguain kao zaseban transfer, pozajmica na godinu dana plaćena 18.000.000 evra, uz otkupnu klauzulu od oko 36.000.000 posle prve sezone (koju će Milanezi sigurno platiti, a na ovakav posao su se odlučili zbog finansijskog fer-pleja, jer nisu smeli odmah da "pljusnu" 50.000.000), dok su Kaldara i Bonući deo trampe.

Gonzalo Iguain
Gonzalo Iguain foto: Reuters

Za Kaldaru će Juve dobiti i određenu svotu novca, što će biti ozvaničeno narednih dana.

Real večeras (02.00) igra prvi meč posle odlaska Zidana i Ronalda, a rival je Mančester Junajted. Kvota na Real je 1,70, na Junajted čak 4,50, a 3+ je možda najbolje odabrati. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Real Madrid.

Juventus je na početku tražio Bonućija i novac za Kaldaru kojeg smatraju najtalentovanijim italijanskim štoperom u ovom trenutku, ali su Rosoneri insistirali na razmeni „glava za glavu“ i uspeli. Vrednost obojice igrača je u trampi procenjena na između 35.000.000 i 40.000.000 evra, pa je jasno da je Juve izugbio nekoliko miliona jer nije prihvatio ponudu Čelsija. Ali je zato dobio Bonućija.

Videćemo kakav je dogovor Juventusa i Bonućija na kraju. Iskusni štoper je bio jedan od najplaćenijih igrača lige u Milanu sa platom od skoro 8.000.000 evra po sezoni. Kao što je Juve jedva čekao da se reši njegove plate, tako su i u Milanu jedva čekali da skinu Bonućija sa budžeta. Verovatno će u Juventusu igrati za manje para, ali je ispunio želju da se vrati u klub u kojem je napravio karijeru.

Takođe, spekuliše se i da će Čelsi platiti 40.000.000 Juveu za usluge Danijelea Ruganija, što bi bio veliki uspeh za Damu na letnjoj pijaci.

To nije sve od transfera u Italiji, pošto je i Inter dobio dozvolu od Bajerna da razgovara sa Arturom Vidalom, tako da bi još jedan bivši igrač Juvea mogao da se vrati, doduše, ne u Staru damu, već u najljućeg vekovnog rivala ovog kluba iz Torina.

BONUS VIDEO: "Ne može nam niko ništa" u izvedbi zlatnih Delfina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.