TERZIĆ OTKRIO KARTE: Evo koliko duguje Zvezda! (FOTO)
Foto: Beta

ZVANIČNI PODACI

TERZIĆ OTKRIO KARTE: Evo koliko duguje Zvezda! (FOTO)

Zvezda je uspela da napravi sporazum sa Marfin bankom kako bi joj se nakon uplate od milion evra duga, otpisala znatno veća suma koju je dugovala prethodna uprava

Objavljeno:

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić objasnio je u intervjuu za Blic kako je klub tokom njegovog mandata uspeo da smanji velike dugove i sada, delimično dobro funkcioniše.

Terzić je istakao da Zvezda ima ugovor sa ,,Telekomom” kao i sponzorski ugovor sa ,,Gaspromom” koji je sada uvećan na četiri miliona godišnje, te nema potrebe da se govori kako država pomaže klub.

Terzić ispred tunela na Marakani
Terzić ispred tunela na Marakani foto: Starsport©

- Gasprom je strana kompanija, mi novac dobijamo iz Sankt Petersburga, ne od poreskih obveznika iz Srbije - naglašava Terzić.

Aktuelni dug Crvene zvezde sada se procenjuje na oko 28 ili 29 miliona evra, a Terzić objašnjava na koji način je Zvezda za vreme njegovog mandata uspela da praktično prepolovi dugovanja.

- Mi smo imali ogromne prihode kada sam 2014. došao na ovo mesto, rekao sam da mi ne treba novac, treba mi samo vreme da organizujem klub. Znam šta evropsko tržište prepoznaje i hoće, znam šta treba da proizvodimo i nudimo tom tržištu, a to su mladi i kvalitetni igrači. Treba vremena da ih stvoriš i nije lako stvarati takve fudbalere, prodavati ih, a istovremeno očuvati sopstvenu supstancu i praviti rezultate. U šali kažem, a ima tu mnogo zbilje, ovo što smo mi uradili u Zvezdi treba izučavati na fakultetima ekonomije, finansija i sporta. Mi smo imali ogromne prihode, samo prošle godine smo prihodovali oko 35 miliona evra - rekao je Terzić.

Fudbaleri Crvene zvezde slave gol protiv Dinama iz Vranja
Fudbaleri Crvene zvezde slave gol protiv Dinama iz Vranja foto: STARSPORT©

Generalni direktor Zvezde je potom objasnio na koji način je došlo do tolikog prihoda.

- Prodali smo braću Ilić za pet miliona evra, Boaćija za 5.5 miliona, Pešića za četiri miliona, prighodovali smo šest miliona od UEFA bonusa, četiri miliona od ulaznica...

Boaći i Donald
Boaći i Donald foto: Dado Đilas

Zvezda je uspela da napravi sporazum sa Marfin bankom kako bi joj se nakon uplate od milion evra duga, otpisala znatno veća suma koju je dugovala prethodna uprava.

- Mi smo iskoristili i zakonske mogućnosti i trežišne uslove. Bilo je tu nekog starog duga koji smo, gde nam je zakon to dozvoljavao, jednostrano otpisali. S druge strane, u nejvećoj meri smo se izdogovarali sa poveriocima kojima nismo isplaćivali 100 odsto potraživanja, nego smo se dogovarali od slučaja do slučaja. Tako smo, primera radi, sa milion evra isplatili šest miliona duga kiparskoj Marfin banci. Kod njih se to vodi kao sporno potraživanje, moraju da čiste balanse, to tako funkcioniše u bankarskom sistemu, a nama je dobrodošlo. Imamo pregovore sa još nekim bankama u tom pravcu - objasnio je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.