SRBIJA NIJE SILA, NEGO FUDBALSKA VELESILA EVROPE! Trljaćete oči i nećete verovati da je ovo ikada bilo moguće, a UEFA potvrdila! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Španci i Nemci iza nas

SRBIJA NIJE SILA, NEGO FUDBALSKA VELESILA EVROPE! Trljaćete oči i nećete verovati da je ovo ikada bilo moguće, a UEFA potvrdila! (FOTO)

Naša država se može podičiti kao najuspešnija u dosadašnjem toku kvalifikacija za evropska takmičenja

Objavljeno:

Srbija je glavna fudbalska sila Evrope! Zvuči kao šala ili sprdnja, ali to je čista istina. Makar u ovom trenutku.

Na osnovu koefeicijenta koji su ostvarili srpski klubovi tokom dosadašnjeg toka kvalifikacija za evropska takmičenja, naša zemlja zauzima prvo mesto na listi UEFA.

Ukupno su naša četiri kluba u dosadašnjem toku kvalifikacija zaradila koefecijent vrednosti deset (Crvena zvezda dve pobede i remi, Partizan tri pobede, Radnički Niš dve pobede i poraz i Spartak dve pobede i remi), odnosno kada se podeli to je 2,5 i u aktuelnom momentu računajući samo sezonu 2018/2019 naša Srbija je najbolja u Evropi.

To je priznala i UEFA na svom Tviter nalogu, objavivši listu na kojoj je Srbija prva ispred Španije i Nemačke, dok je na četvrtom mestu Kazahstan.

Kada je reč o koeficijentu koji se računa za poslednjih 5 godina naša zemlja je na 19. poziciji.

Priliku da se popravi skor ima Crvena zvezda koja treba da odradi posao u Litvaniji protiv Suduve (prvi meč 3:0) i plasira se u 3. kolo kvalifikacija za LŠ, Partizan protiv Trakaija u istoj zemlji (1:0), subotički Spartak u Prag protiv Sparte nosi senzacionalnih 2:0, Radnički u Nišu juri preokret protiv Makabija iz Tel Aviva (0:2) za 3. kolo kvalifikacija za LE i za koeficijent su bitne pobede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.