IGRAO U ZVEZDI, SAD BI MOGAO U PARTIZANU: Veliki zemljotres u srpskom fudbalu, Ožegović i Stojković dobijaju novog drugara! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

PRELAZNI ROK

IGRAO U ZVEZDI, SAD BI MOGAO U PARTIZANU: Veliki zemljotres u srpskom fudbalu, Ožegović i Stojković dobijaju novog drugara! (FOTO) (VIDEO)

Đorđe Despotović je osam godina igrao u omladinskom pogonu Crvene zvezde, da bi kao pozajmljen igrač Sopotu debitovao u profesionalnim vodama

Objavljeno:

Srpski napadač Đorđe Despotović je bio veoma blizu prelaska u Los Anđeles Galaksi, ali dolaskom Zlatana Ibrahimovića u SAD ostao je uskraćen za to iskustvo.

Hotsport saznaje da bi Despotović mogao da postane napadač Partizana već u letnjem prelaznom roku i time načinio "smrtni greh" u srpskom fudbalu.

- Ono što mogu sada da kažem jeste da se najverovatnije vraćam u srpski fudbal nakon što sam 2015. otišao u Kazahstan. Imam veliku želju da ponovo zaigram pred srpskom publikom, to je ono što me je nateralo na takav potez. Još uvek nisam odlučio koja sredina je trenutno najbolja za mene, kao ni klub.

Đorđe Despotović i Luka Jović na meču Crvene zvezde
Đorđe Despotović i Luka Jović na meču Crvene zvezde foto: Saša Pavlić Koky

Usledilo je pitanje o tome da li bi njegova naredna stanica u karijeri mogla da bude Partizan, kakva nagađanja postoje, na šta je Despotović bio jasan:

- Ja sam profesionalac. Nešto slično mi se desilo u inostranstvu, u Kazahstanu sam igrao prvo za Kairat, a odmah potom za Astanu.

Đorđe Despotović je osam godina igrao u omladinskom pogonu Crvene zvezde, da bi kao pozajmljen igrač Sopotu debitovao u profesionalnim vodama.

Potom su ga crveno-beli prodali Spartaku iz Subotice, da bi usledio njegov prvi inostrani angažman u belgijskom Lokerenu.

Te 2014. godine se Despotović vratio u Crvenu zvezdu i ostvario svoj san – debitovao u crveno-belom dresu, ali je ubrzo usledio novi rastanak. Nakon toga Despotović je igrao za četiri kazahstanske ekipe, Žetisu, Kairat, Tobol i Astanu, a ima i 20 nastupa u mlađim selekcijama Srbije.

Da li će i Despotović krenuti stopama Ožegovića i Stojkovića ostaje da se vidi u narednom periodu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Hotsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.