ĆIRO, TI SI IPAK SAMO JEDAN OBIČAN BEDNIK! Blažević će vam se SMUČITI ZAUVEK kad čujete šta je rekao o TOMPSONU!
Foto: AP/Mišo Lisanin

fuj!

ĆIRO, TI SI IPAK SAMO JEDAN OBIČAN BEDNIK! Blažević će vam se SMUČITI ZAUVEK kad čujete šta je rekao o TOMPSONU!

Miroslav Blažević je bio iskren u intervjuu za hrvatski Globus

Objavljeno: 13:04h

Miroslav Ćiro Blažević, veliki fudbalski trener Jugoslavije i Hrvatske, dokazao je za sva vremena da je ipak mali i nebitan čovek, u intervjuu koji je dao najnovijem broju hrvatskog Globusa.

On je u razgovoru sa hrvatskim novinarima odgovarao na sva moguća pitanja u vezi najvećeg uspeha Hrvata na svetskim prvenstvima, i sve je bilo u redu dok se nije dotakao sramnog nastupa Marka Perkovića Tompsona na dočeku "vatrenih" u Zagrebu.

- Vlada treba da preuzme odgovornost i izbaci sve ove iz Hrvatskog nogometnog saveza! U njemu su ljudi koji su gotovo upropastili fudbal. Dvadeset godina zbog njih mi nismo mogli da se predstavimo kao nadarena nacija. Dao sam sebi pravo da kažem svom prijatelju Plenkoviću: "J... te Agrokor, fudbal je važniji od Agrokora!" Verovatno to nije ozbiljno shvatio, a sada je video da je to najozbiljnije. Plenkoviću, prijatelju, preuzmi odgovornost. Nakon ovakvog uspeha i radosti koju su nam priuštili Dalić i njegovi igrači ni najveća budala ne može ignorisati važnost fudbala - počeo je u svom stilu u velikom intervjuu Globusu Miroslav Ćiro Blažević, "legendarni selektor bronzane generacije Vatrenih i dobar prijatelj sadašnjeg selektora Zlatka Dalića", kako ga je najavio Globus.

Blažević je otkrio kakve je pritiske izdržao Dalić u proteklih devet meseci, otkako je preuzeo dužnost selektora, pa sve do odlaska na Svetsko prvenstvo.

- On je zamalo bio izbačen iz reprezentacije. Stalno je imao opterećenje, ali se odupro. Njegova su razmišljanja bila podeljena umesto da bude koncentrisan. Ja sam mu jako pomagao u toj koncentraciji jer me zvao svaki dan. Ali to je, mora da ti je sve vreme mač nad glavom.

Da li je selektoru davao savete uoči finalne utakmice Svetskog prvenstva?

- Razgovarao sam s njim, ali mu nikakav savet nisam dao jer sam shvatio da je jako nadaren i da sve ono što ja znam zna i on. Samo sam ga bodrio i upozoravao da je na najboljem putu da napravi čudo. Bio sam mu moralna podrška i ponavljao sam mu da je celi hrvatski narod iza njega - kaže Blažević.

Kako gleda na to što ga je njegov učenik, osvajanjem srebra, nadmašio po rezultatu na Svetskom prvenstvu?

Dalić je odličan trener...
Dalić je odličan trener... foto: Reuters

- U istoriji je poznato da je svaki učitelj srećan kada ga njegov učenik nadmaši. Samo oni deformisani mogu u takvoj situaciji biti negativni i zavidni. Interes nacije je iznad svega. Ja sam patriota i to sam uvek stavljao iznad svakog privatnog interesa.

Ćiro smatra da je Dalić, bez dvoumljenja, najbolji hrvatski trener.

- Bolji je i od mene, jer ja sam bio treći, a on je drugi. Ja sam napravio euforiju u jednom vrlo povoljnom trenutku, ali ovo što je Dalić napravio – to je nemerljivo. To Hrvatska videla nije - kaže "trener svih trenera", ali dodaje: - No bojim se da to nikada više neće videti.

Na pitanje da li mu se svidelo kako je u Rusiji navijala predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, kojoj su neki zamerili preterano izražavanje emocija, Blažević odgovara:

- I ja sam bio među tima koji pričaju, ali sam shvatio grešku. Predsednici kapa do poda za sve što je napravila. Ona je osvojila svet svojom spontanošću i manifestacijom entuzijazma. Bila je kao Franjo Tuđman. Svaka joj čast!

... Ali je prijatelj sa Tompsonom, sramotom Balkana...
... Ali je prijatelj sa Tompsonom, sramotom Balkana... foto: Printscreen/Youtube/YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani

A što misli o Tompsonovom nastupu sa reprezentativcima na Trgu bana Jelačića?

- Ja bih odmah poslao u zatvor onoga ko je zabranio Tompsonu da dalje peva - žestoko odgovara Ćiro. - Ko je taj kreten koji je sebi dao za pravo jednom dokazanom patriotu da zabrani da peva? Koja je to drskost određivati Modriću i drugim hrvatskim vitezovima ko će im pevati!

Kakav šok za kraj intervjua?!

Bonus video:

(P. M./Globus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.