KO SU PARTIZANOVI RIVALI U LIGI EVROPE!? Srbin kog je želeo Mančester, golman iz Superlige i Larson ili klub osnovan kad su crno-beli pobedili Njukasl! (FOTO)
Foto: Starsport©

ŠTA KAŽU GROBARI?!

KO SU PARTIZANOVI RIVALI U LIGI EVROPE!? Srbin kog je želeo Mančester, golman iz Superlige i Larson ili klub osnovan kad su crno-beli pobedili Njukasl! (FOTO)

Prvo mora da se prođe Trakai, ali ako se prođu Litvanci, evo ko čeka crno-bele

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraju protiv Trakaija, a eventualni protivnik u narednom kolu bi mogao da bude danski Nordsjeland ili AIK iz Švedske.

Klub iz Solne - AIK je sastavljen od pretežno domaćih igrača uz nekoliko dobrih i iskusnih stranaca, a jedan od njih je Budimir Janošević čuvar mreže nekoliko timova iz Superlige (Vojvodina itd...) pre nego što je otišao na sever Evrope.

AIK je 11 puta osvojio titulu Švedske, kao i 8 pehara namenjenim osvajaču kupa te zemlje.

U poslednjih sedam godina, AIK je četiri puta bio drugi, a dva puta treći na kraju sezone, dok su titulu poslednji put osvojili 2009. godine.

Igrači AIK-a
Igrači AIK-a foto: AP

U zadnjoj liniji tima igra Aleksandar Milošević, Šveđanin srpskog porekla, a interesantno je da je u početnoj fazi njegove karijere slavni Mančester junajted bio zainteresovan da ga dovede na "Old Traford". Pokretač ekipe i čovek od koga počinje svaka akcije je iskusni Sebastijan Larson.

Sebastijan Larson
Sebastijan Larson foto: AP

Fudbaler koji je igrao dugo u Premijer ligi gde je branio boje Arsenala, Birmingema, Sandrlenda i Hala, a u kasnim igračkim godinama je odlučio da se vrati u Švedsku.

Tarik Eljunusi
Tarik Eljunusi foto: Reuters

Još jedna potencijalna "mina" bi mogao da bude Tarik Eljunusi. Norveški reprezentativac, marokanskog porekla, takođe ima bogato internacionalno iskustvo, a igrao je za Hofenhajm, Herenven, Olimpijakos. U ovoj sezoni je na 11 utakmica već stigao 5 puta da zatrese mrežu.

Trener ekipe je Rikard Norling koji je u klubu prošao sve korake: Od trenera omladinaca, preko pomoćnika, do šefa stručnog štaba. Prednost Švedske ekipe je to što je njihov šampionat već u toku, a odigrano je već 15 kola.

O danskom predstavniku se manje zna, ali sa sigurnošću možemo da tvrdimo da nije "lak zalogaj".

Klub sa manjom istorijom od AIK-a osnovan je 2003. godine (kada su crno-beli prvi put ušli u Ligu šampiona), a može da se pohvali i jednom osvojenom titulom prvaka Danske iz sezone 2011/12. Interesantan podatak je da je prosečna starost danskog tima samo 21,3 godine, nemaju igrača u timu starijeg od 27 godina, a toliko imaju golman Nikolaj Larsen i napadač Rigard Jensen.

Vrednost ekipe je nešto iznad 10 miliona evra, dok Danci najviše veruju u kapitena Matijasa Jensena, koji je neizvestan za eventualne mečeve sa crno-belima zbog povrede prepona.

Godsvej Donio je glavni napadač Nordsjelanda, a na golu se nalazi Nigel Bertrams koji je početkom meseca stigao iz holandske Brede.

Nordsjeland nema zvučnih imena, nije ni klub neke velike tradicije, tako da bi Partizan sigurno bio favorit u ovom dvomeču Imali su i jedan "izlet" u Ligu šampiona te 2012, godine, ali nju će pamititi po jednom osvojenom bodu iz duela sa Juventusom, a u mečevima sa Čelsijem i Šahtjorom iz Donjecka nije uspeo da stigne ni do boda. Kapacitet stadiona "Pravo na snove" kako se zove ovaj objekat je 10.300.

BONUS VIDEO: Delije imaju novu pesmu o Kosovu i Metohiji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.