Mi smo učeni da volimo Zvezdu, kako se ponaša u klubu i na ulici! (VIDEO)
Foto: News1/Dado Djilas

STARA ŠKOLA

Mi smo učeni da volimo Zvezdu, kako se ponaša u klubu i na ulici! (VIDEO)

Legende crvene zvezde podelile su neke od anegdota iz njihovog vremena

Objavljeno: 20:58h

Nekadašnji igrači Crvene zvezde i njene legende tvrde da su od malih nogu učeni da vole Crvenu zvezdu, koja ih je spremala i fudbalski i životno.

Stanislav Karasi se priseća da je Miljan Miljanić dovodio konobare, koji su fudbalere učili da pravilno rukuju escajgom za jelo.

Vladimir Petrović Pižon kaže da nije verovao kako će zaigrati u prvom timu kao maloletnik, a Dušan Savić je sa 19 godina naučio da od trenutka kada postane profesionalac Zvezde, do kraja života predstavlja tim i na terenu i van njega. - Prvi kontakt i razgovor sa Draganom Džajićem je bilo nešto, nešto posebno. I samo saznanje da mogu da pređem u Crvenu zvezdu je za mene bilo neverovatno u tom ternutku. Dolazak na 'Marakanu', razgovor, ta emocija, sve je to neponovljivo. Bez obzira na to što sam kasnije otišao i u Italiju i afirmisao se u italijanskom fudbalu. Ali ta emocija i dolazak u Zvezdu je bilo nešto posebno - kaže Bratislav Živković, sadašnji trener omladinaca crveno-belih. Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela kaže da su obaveze mlađih igrača manje, sve dok ne postanu profesionalci i obaveze im postanu veće.

Živković podvlači da je lakše doći do superligaških terena iz manjih ekipa jer je u Ljutice Bogdana konkurencija veća. Oni koji dođu, moraju da podnesu i veći pritisak. - Sećam se kad sam bio klinac, ovde je bila šljaka gde smo mi trenirali i prvotimci su prolazili pored nas i stalno su nam dobacivali 'ajmo klinci, dajte sve od sebe, da što pre dođete u prvi tim, da Zvezda od vas ima koristi, a ne od stranaca - kaže bek Filip Stojković. Dušan Savić kaže da mu je Slobodan Ćosić rekao da će ceo život predstavljati klub, a Stanislav Karasi da su između ostalog učili da vole klub. - Mi smo učeni da volimo Zvezdu, kako se ponaša u klubu i na ulici. Ja se sećam da nas je naš 'Čiča', Miljan učio mnogim stvarima. U to vreme je sirotinja igrala fudbal, a sirotinja nije bila u situaciji da nauči mnoge stvari iz života. Sećam se da je dovodio najbolje konobare da nas uče kako se drže noževi, viljuške i ostalo jer mi prezentujemo Crvenu zvezdu na putovanjima - kaže Karasi. Više o tome kako se postaje profesionalac u dresu šampiona Srbije možete pogledati u emisiji "Naša linija života".

NE PROPUSTITE

ZAŠTITA DOMA, DECE I POSLOVNOG PROSTORA: 4 načina da budete sigurniji

BONUS VIDEO: Armin Đerlek - izjava posle pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.