UŽASAN SKANDAL! Navijači oterali novog igrača iz kluba posle 6 dana, jer je tamnoput: Boje su nam crne, ali postava bela!
Foto: Printscreen/Youtube/fromRUSSIA

Grozno

UŽASAN SKANDAL! Navijači oterali novog igrača iz kluba posle 6 dana, jer je tamnoput: Boje su nam crne, ali postava bela!

Ne možemo da pronađemo adekvatne reči da opišemo kakav je ovo skandal

Objavljeno:

Uzalud sve moguće akcije protiv rasizma u sportu, on je itekako prisutan, a tome smo svedoci onoga što se ovih dana dogodilo u Rusiji.

Torpedo iz Moskve je morao da otpusti fudbalera koga je potpisao samo posle šest dana, a razlog za to je njegova boja kože.

Irving Botaka Joboma, inače državljanin Rusije samo što je stigao u klub, morao da ponovo pakuje kofere pošto je saradnja sa njim raskinuta, jer se ne uklapa u, pazite sad, stavove navijača tog kluba?!

Oni su jasno stavili do znanja upravi da ne žele u svom timu koji podržavaju nijednog igrača tamne puti. Oni su inače poznati po svojim rasističkim stavovima i ispadima, a jedan od slogana koje imaju glasi:

- Crne su nam klupske boje, ali nam je postava bela!

Predsednica kluba Jelena Jelenceva nije imala kud nego da podlegne njihovom pritisku, iako je pokušala da opravda ovu situaciju time da navodno ugovor nije bio ni potpisan, već da pregovori sa njim nisu bili uspešni zbog neslaganja u finansijskim uslovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.