Najveći luzer Mundijala odbio da uzme medalju koju je Hrvatska osvojila, a ovim rečima je poslao poruku saigračima i selektoru!
Foto: Reuters

Očekivalo se

Najveći luzer Mundijala odbio da uzme medalju koju je Hrvatska osvojila, a ovim rečima je poslao poruku saigračima i selektoru!

Napadač se zahvalio stručnom štabu i dojučerašnjim saigračima što su hteli da mu daju odličje, iako nije odigrao ni minut

Objavljeno:

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić odbio je da uzme srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva, preneli su hrvatski mediji.

Kalinić je bio u timu Hrvatske na Mundijalu u Rusiji, ali ga je selektor Zlatko Dalić izbacio iz tima, nakon što mu je fudbaler u tri navrata rekao da nije spreman.

Nikola Kalinić nije prihvatio da dobije srebrnu medalju
Nikola Kalinić nije prihvatio da dobije srebrnu medalju foto: AP

Hrvatska je dobro igrala na turniru, stigla do finala, gde je izgubila od Francuske sa 2:4. Stručni štab i fudbaleri su, posle svega, ipak odlučili da uruče Kaliniću medalju, iako nije igrao na turniru, ali je bio u sastavu, pa je Savez dobio medalju za njega.

Kako su prenele "Sportske novosti", Kalinić se zahvalio na ponudi i odbio je medalju uz poruku: "Hvala vam, ali ja nisam igrao u Rusiji".

Nikola Kalinić se zahvalio saigračima, ali nije želeo da prihvati ovaj njihov gest
Nikola Kalinić se zahvalio saigračima, ali nije želeo da prihvati ovaj njihov gest foto: EPA/Anatoly Maltsev

Kako se navodi, to je očekivan odgovor napadača, koji je izbačen iz tima dva dana posle utakmice sa Nigerijom u 1. kolu, zbog čega je navukao bes hrvatske javnosti.

Kalinić je još u prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Enfildu odbio da uđe u igru sa klupe zbog navodnih bolova u leđima, a zbog istog razloga nije želeo da uđe u igru ni protiv Nigerije. Nakon što je propustio i jedan trening zbog istih problema, Dalić je izgubio strpljenje i 18. juna ga prvim avionom poslao u Split.

Kalinić je trenutno na pripremama sa Milanom, a španski mediji preneli su da će uskoro preći u Atletiko Madrid.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.