Španci promovisali Enrikea: Sve vrcalo od provokativnih pitanja! Novi selektor morao i da odbrusi novinarima zbog Reala i Katalonije! (FOTO)
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Neće mu biti lako

Španci promovisali Enrikea: Sve vrcalo od provokativnih pitanja! Novi selektor morao i da odbrusi novinarima zbog Reala i Katalonije! (FOTO)

Bivši igrač dva najveća španska kluba i potom trener Barselone je i zvanično preuzeo fudbalsku reprezentaciju Španije

Objavljeno:

Španija je predstavila novog selektora Luisa Enrikea sa kojim kreće u novi ciklus i u novu eru posle ne baš uspešnog Svetskog prvenstva u Rusiji.

Burnih je bilo prethodnih mesec i nešto dana za španski fudbal, od iznenadne smene Hulena Lopetegija samo dan uoči Mundijala i postavljanja sportskog direktora reprezentacije Fernanda Jera na mesto privremenog selektora, do rane eliminacije u osmini finala od Rusije posle penala, pa sve do izbora Enrikea.

Luis Enrike je istakao da već ima u glavi 70 kandidata za nacionalni tim
Luis Enrike je istakao da već ima u glavi 70 kandidata za nacionalni tim foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Bivši igrač dva najveća španska kluba je promovisan u prisustvu najviših zvaničnika Fudbalskog saveza Španije i pred brojnim novinarima, koje je odmah interesovalo koji su njegovi planovi sa nacionalim timom, šta želi, kakav sistem bi hteo da uspostavi i šta su konačni ciljevi?

- Jedva čekam da objavim sastav pred prvo okupljanje. Očekujte dosta iznenađenja, u to vas uveravam. U glavi sada već imam 70 igrača koji su kandidati za reprezentaciju - odmah je rekao Enrike.

Luis Enrike se osvrnuo i na priče da mrzi Real
Luis Enrike se osvrnuo i na priče da mrzi Real foto: EPA/Rodrigo Jimenez

On je posebno interesantna ličnost španskim novinarima, jer je u karijeri kao igrač prešao direktno iz Real Madrida u redove omražene Barselone i mnogi su pisali o njegovom animozitetu prema "kraljevskom klubu", posebno što je kasnije bio i trener katalonske ekipe.

- Nisam ni protiv koga, ponosan sam što ću kao selektor reprezentovati španski fudbal. U ovim godinama postoje malo stvari koje ne volim ili protiv kojih sam - poručio je Enrike na ovakva pitanja.

Luis Enrike povešće Španiju u novu fudbalsku eru
Luis Enrike povešće Španiju u novu fudbalsku eru foto: EPA/Rodrigo Jimenez

S obzirom na to da kada se govori o Realu i Barseloni neizostavno uplitati i politiku u vezi sa odnosom i stavom prema otcepljenju Katalonije, ni novi selektor nije bio pošteđen.

- Ne želim uopšte da pričam o politici. Ponosan sam što živim u Kataloniji i što sam Španac. Smatram sebe građaninom Hihona, Asturijcem, Špancem... i takođe Kataloncem - jasan je bio Enrike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.