ODIGRAO 492 MINUTA, OSVOJIO TRI TROFEJA! Mundijal, Premijer liga i Liga kup Engleske - a nije se pošteno ni oznojio! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Mahmoud Khaled

NAJLUĐA FUDBALSKA IGRA BROJKI

ODIGRAO 492 MINUTA, OSVOJIO TRI TROFEJA! Mundijal, Premijer liga i Liga kup Engleske - a nije se pošteno ni oznojio! (FOTO) (VIDEO)

Nula golova - 1927 tvitova! Sedam utakmica u PL - 783 posta na Snepčetu... Fascinantna statistika, priznaćete!

Objavljeno: 14:40h

Ljubomir Fejsa je srpski fudbaler koji je u prethodnih 12 sezona osvojio devet titula - dve u Grčkoj (Olimpijakos), tri u Srbiji (Partizan) i četiri u Portugalu (Benfika), ali od nedeljnog finala Svetskog prvenstva on više, objektivno, nije apsolutni kralj fudbalskih brojki.

Ta titula od danas će morati da pripadne Benžamenu Mendiju, igraču Mančester Sitija i francuske fudbalske reprezentacije.

On je u prethodnoj sezoni skupio svega 492 minuta na terenu, a u Premijer ligi je igrao na sedam mečeva. Starter nije bio na svim, dok je na Mundijalu u Rusiji na travnatoj podlozi proveo samo 40 minuta, i to u onom (slobodno se može reći nameštenom) spornom meču sa Dancima, kada se nije igrao fudbal, već se radila trening vežba "čuvanje lopte". Rezultat je, naravno, bio 0:0, a odgovarao je i jednima i drugima.

Setimo se kako su to Danci i Šveđani već radili na EURO 2004, kada su bukvalno u dogovoru odigrali 2:2 i izbacili Italijane već u grupnoj fazi.

No, to nije danas tema. Tema je neverovatni Benžamen Mendi. On je, sakupivši bar pet (sedam) ligaških utakmica u dresu Sitija, stekao pravo na jednu medalju, sa nula minuta u Liga kupu Engleske okitio se tim trofejem, da bi za već pomenutih 40 minuta uzeo i mundijalsko zlato, ono najvrednije u fudbalu.

Dakle, nula golova - 1927 tvitova! Sedam utakmica u PL - 783 posta na Snepčetu... Fascinantna statistika za jednu srednjoškolku iz bogatog komšiluka.

Ne i za fudbalera. A, opet, postao je kralj brojki. Osvojio je tri ogromna trofeja, a da se nije pošteno ni oznojio.

BONUS VIDEO: Delije imaju novu pesmu o Kosovu i Metohiji

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.