OTKRIVENO KOJE 2 PESME ĆE SE PEVATI NA DOČEKU HRVATA U ZAGREBU: Da li vas ovo iznenađuje?
Foto: Reuters

Šta vi mislite?

OTKRIVENO KOJE 2 PESME ĆE SE PEVATI NA DOČEKU HRVATA U ZAGREBU: Da li vas ovo iznenađuje?

Poznato je kako će izgledati doček nacionalnih junaka Hrvatske posle osvajanja drugog mesta na Mundijalu

Objavljeno:

U Zagrebu se sprema doček nacionalnim herojima, fudbalerima koji su osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Reprezentacija Hrvatske je ostvarila najveći uspeh u istoriji tamošnjeg fudbala, igravši u finalu Mundijala, gde je izgubila od Francuske.

Navijači Hrvatske u Zagrebu
Navijači Hrvatske u Zagrebu foto: Reuters

Ipak, bez obzira što nisu uspeli da postanu šampioni sveta, u Hrvatskoj se i drugo mesto slavi kao da je osvojeno zlato, igrači su proglašeni junacima i priprema im se spektakularan doček.

Fudbaleri Hrvatske su apsolutni heroji nacije
Fudbaleri Hrvatske su apsolutni heroji nacije foto: AP

Od aerodroma do centra hrvatske prestonice sat vremena će trajati put hrvatskih fudbalera u otvorenom autobusu sa tačno zacrtanom trasom kako bi građani mogli da ih pozdrave, a sve vreme će nebom preletati članovi "Krila Oluje".

Navijači Hrvatske na trgu Bana Jelačića
Navijači Hrvatske na trgu Bana Jelačića foto: Reuters

- Ne pravimo feštu nego doček, biće dostojanstveno kako to i zaslužuju. Sleću u Zagreb u 14.05 i onda kad se na trgu popnu na pozornicu pevaće se himna, možda "Moja domovina", i pričaćemo s njima, njih 23 biće najvažniji, a sve je ostalo sporedno. Nakon što to završi je stvar, u organizacionom smislu, došla svome kraju. Inače već danima ovo pripremamo, tako da smo uhodani. Dočeci će se organizovati i u Splitu, Slavonskom Brodu, Livnu i drugim gradovima - rekao je Krešo Dolenčić, pozorišni reditelj koji stoji iza organizacije dočeka.

Trg Bana Jelačića gde će biti doček hrvatskih fudbalera posle Mundijala
Trg Bana Jelačića gde će biti doček hrvatskih fudbalera posle Mundijala foto: EPA/Antonio Bat

Već je ranije rečeno kako će biti minimalno, ako uopšte i bude, političkih govorancija ili "preuzimanja" trenutaka slave, već će sve biti podređeno igračima.

- Voleo bih da svi, ama baš svi pesmu ‘Moja domovina’ otpevamo na način kako je celi svet pevao "Happy" Ferela Vilijamsa. Snimajte, pevajte u glas, plešite, glupirajte se i objavite sve te video materijale. Jer ‘Moja domovina’ mora biti ono što je nekad bio "Happy" - rekao je za "Jutarnji list" Dolenčić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.