MODRIĆ I LOVREN PONOSNI POSLE PORAZA: Ovo je bilo junački! (FOTO)
Foto: Reuters

DRUGO MESTO

MODRIĆ I LOVREN PONOSNI POSLE PORAZA: Ovo je bilo junački! (FOTO)

Englez Hari Kejn najbolji je strelac turnira sa šest golova, dok je najbolji golman Belgijanac Tibo Kurtoa

Objavljeno:

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić proglašen je danas za najboljeg igrača (MVP) Mundijala u Rusiji i dobio je nagradu Zlatnu loptu, dok je Francuz Kilijan Mbape najbolji mladi igrač turnira.

Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji, izjavio je nakon poraza od Francuske u finalu Svetskog prvenstva u Moskvi kapitan hrvatske reprezentacije i najbolji igrač Mundijala Luka Modrić.

- Nije lako izgubiti, treba pričekati da se emocije smire. Bili smo bolja ekipa veći deo utakmice, ali su nas pokopali ti nesretni golovi. I eto - Francuzi slave, a mi smo ponosni - kazao je Modrić, dobitnik Zlatne lopte Modrić, prenosi Hina.

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

On je rekao da je jako ponosan na to priznanje i zahvalio celoj ekipi.

- Zahvalio bih se i našim navijačima koji su nas nosili tokom celog prvenstva. Zbog njih mi je žao, nije lagan osećaj doći tako blizu i izgubiti - rekao je Modrić. Englez Hari Kejn najbolji je strelac turnira sa šest golova, dok je najbolji golman Belgijanac Tibo Kurtoa.

Francuska je u finalu Mundijala savladala Hrvatsku 4:2 i drugi put u istoriji postala prvak sveta.

foto: Reuter

Hrvatski fudbalski reprezentativac Dejan Lovren rekao je da njegova ekipa nema za čim da žali posle današnjeg poraza u finalu Svetskog prvenstva od Francuske, ali da će je taj rezultat dugo proganjati.

- Junački smo pali. Nemamo za čim da žalimo. Poginuli smo na terenu, i dok je bilo 1:4, nismo odustajali. Neko mora da izgubi. Izgubili smo na glup način, a sa tim nećemo moći da se pomirimo dugi niz godina. Ovo je bilo veliko zadovoljstvo. Ovo je strašna stvar za sve koji su verovali u nas, posebno za (selektora) Zlatka Dalića. Mi smo pobednici - rekao je Lovren, preneli su hrvatski mediji.

foto: EPA/Ronald Wittek

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.