TRAGIČAR GODINE: Odbio da uđe protiv Nigerije, isfolirao povredu, a Dalić ga poslao kući! Reprezentativci Hrvatske odlučuju da li će dobiti medalju sa Mundijala! (FOTO)
Foto: AP

E, MOJ TI

TRAGIČAR GODINE: Odbio da uđe protiv Nigerije, isfolirao povredu, a Dalić ga poslao kući! Reprezentativci Hrvatske odlučuju da li će dobiti medalju sa Mundijala! (FOTO)

Kalinićev sukob sa Zlatkom Dalićem doživeo je vrhunac je u prvom kolu Mundijala, na meču protiv Nigerije

Objavljeno:

Fudbaleri Hrvatske napravili su istorijski uspeh plasmanom u finale Mundijala, te će bez obzira na ishod meča protiv Francuske osvojiti medalju.

Finale će odlučiti pobednika, a do ovog meča Hrvati su stigli bez pomoći napadača Nikole Kalinića.

Špic Milana je ujedno i najveći tragičar planetarnog šampionata, pošto je stavio sebe ispred ekipe, a nije hteo da se povinuje taktici i planovima selektora Zlatka Dalića.

foto: AP

Kalinićev sukob sa strategom "vatrenih" doživeo je vrhunac je u prvom kolu grupe D Mundijala, na meču protiv Nigerije.

Tada je Dalić poželeo da u finišu meča ubaci u igru napadača, ali on to nije želeo, jer je rekao da ima problema sa leđima. Kako to nije bio prvi put da hrvatski napadač odbija da uđe kao zamena, Dalić je reagovao i izbacio ga iz ekipe.

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić foto: Reuters

Ispostavilo se da je to bio pravi potez, pošto je tako sačuvana dobra atmosfera u ekipi, pa su stigli do finala. Sa druge strane, Kalinić je postao tragičar Mundijala, pošto je bio deo ekipe koja je ostvarila istorijski uspeh, ali je zbog svojih "bubica" propustio priliku da učestvuje u njemu.

Kako su Hrvati sigurno osvojili medalju, sada se postavlja pitanje da li će i iskusni napadač imati priliku da nosi odličje oko vrata, s obzirom na to da je bio u reprezentaciji i ima velike zasluge što su se "vatreni" i plasirali na Mundijal.

Nikola Kalinić i Kostas Manolas u baražu za Mundijal
Nikola Kalinić i Kostas Manolas u baražu za Mundijal foto: AP

Kako navodi ESPN, FS Hrvatske još nisu doneo odluku o tome.

- Videćemo sve posle finala, igrači će odlučiti treba li Kalinić da dobije medalju - rekao je portparol Fudbalskog saveza Hrvatske Tomislav Pacak.

Pravilnik Svetske kuće fudbala (FIFA) jasno kaže da će tri najbolje ekipe dobiti po 50 medalja, a da je na njima kome će ih sve dodeliti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.