Nisu više Vatreni i Kockasti: Kolinda smislila novi nadimak za hrvatske fudbalere!
Foto: AP

Da li će se promeniti?

Nisu više Vatreni i Kockasti: Kolinda smislila novi nadimak za hrvatske fudbalere!

Predsednica Hrvatske drugačije zove miljenike i heroje nacije

Objavljeno:

Hrvatski fudbaleri postali su apsolutni heroji nacije plasmanom u finale Svetskog prvenstva, što je najveći uspeh u istoriji tamošnjeg fudbala.

Čitava zemlja je oduševljena igrama izabranika Zlatka Dalića, a posebno predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je u najnovijem obraćanju dala im dala i novi nadimak.

Do sada smo ih znali kao "vatrene", "kockaste" i "šahovničare", a kod predsednice Hrvatske, oni su postali "Dalićevi vitezovi".

Kolinda Grabar Kitarović je smislila novi nadimak za fudbalere Hrvatske
Kolinda Grabar Kitarović je smislila novi nadimak za fudbalere Hrvatske foto: Reuters

- Ova generacija Dalićevih vitezova nadmašila je generaciju Ćirinih sinova, koji su bili ponos Hrvatske, i verujem da će i ova generacija biti ogroman ponos i uspeh. Moramo iskoristiti ovaj trenutak optimizma i pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj i verujem, temeljem razgovora sa drugim državnicima u Briselu i ekonomskim analitičarima, da može dovesti do ekonomskog uzleta ako ovu situaciju dobro iskoristimo - poručila je Kolinda posle samita NATO-a u Londonu.

Ona je tokom samita poklonila "kockasti" dres Donaldu Trampu i Terezi Mej, a kako je istakla već je spremila i po jedan za Emanuela Makrona predsednika Francuske protiv koje igraju u finalu, ali i za Vladimira Putina, predsednika Rusije koja je domaćin Mundijala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.