DELIJE ĆE SANJATI KOŠMARE O NJEMU DO KRAJA ŽIVOTA! Mbape je sudbinski vezan za jedan od najbolnijih momenata u istoriji Crvene zvezde! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas, AP

LUDA PRIČA

DELIJE ĆE SANJATI KOŠMARE O NJEMU DO KRAJA ŽIVOTA! Mbape je sudbinski vezan za jedan od najbolnijih momenata u istoriji Crvene zvezde! (VIDEO)

Ovo apsolutno niko nije znao!

Objavljeno:

Mnogi se sećaju duela Crvene zvezde i Rena u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 2011. godine kada su u dva duela crveno-beli izgubili ukupnim rezultatom 1:6 (1:2 u Beogradu, 0:4 u Francuskoj).

Bila je to ona generacija Zvezde u kojoj su igrali Savio, Bajković, Lazović, Duško Tošić, Borha, Kadu, Nenad Kovačević, Kaluđerović, a koju je sa klupe predvodio Robert Prosinečki.

U prvom duelu, na Marakani, strelci su bili Kadu u 17. minutu, Žonatan Pitroipa za goste u 41, kao i Viktor Montanjo u 75.

E, ono što je tema ovog teksta, dogodilo se u drugoj utakmici. Tada je poslednji, četvrti pogodak u ubedljivoj, dominantnoj pobedi od 4:0 postigao Žire Kembo Ekoko, momak ne preterano poznat fudbalskoj javnosti izvan Francuske. Prva tri pogotka dali su Viktor Monanjo, Jan M'Vila i Vensan Pajo (Ekoko je bio asistent kod trećeg gola), ali to sada i nije toliko bitno.

Bitno je ono što gotovo niko na svetu ne zna. Da je Kembo Ekoko usvojeni brat Kilijana Mbapea (usvojen davno pre nego što se ovaj rodio 1988. godine, a Kilijan tačno deset godina kasnije).

Žire Kembo Ekoko
Žire Kembo Ekoko foto: Printscreen/youtube

Dakle, brat trenutno možda i najtraženijeg fudbalera sveta presudio je Crvenoj zvezdi, i stavio tačku na jednu prilično neuspešnu sezonu srpskog kluba pod trenerskom palicom legende srpsko-hrvatsko-jugoslovenskog fudbala. U ligi je bila druga, u Kupu je izbačena u polufinalu, te nije uspela da se okiti nijednim trofejem, niti da prekine Partizanovu dominaciju karakterističnu za taj deo bliske fudbalske istorije.

Eto, tada je Mbape imao 13 godina, i sigurno je uživao gledajući brata kako izbacuje bivšeg prvaka Evrope iz takmičenja, a sada će i njegov brat, ali i svi fudbaleri kojim se on tada divio gledati njega kako pokušava da donese Francuzima prvu titulu Mundijala još od godine svog rođenja.

BONUS VIDEO PRVI UTISCI POSLE POBEDE U NIKŠIĆU: Evo šta su rekli fudbaleri Partizana nakon ubedljive pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.