JNA MU UBILA DEDU, ALI NAS JE ON ZAUVEK KUPIO! U najtežim momentima za Srbiju, Luka Modrić je pokazao koliko je veliki čovek! (FOTO)
Foto: AP

GOSPODIN ČOVEK

JNA MU UBILA DEDU, ALI NAS JE ON ZAUVEK KUPIO! U najtežim momentima za Srbiju, Luka Modrić je pokazao koliko je veliki čovek! (FOTO)

Ko god bude poželeo da "napljuje" ovog reprezentativca Hrvatske, moraće dva puta da razmisli, pre nego što to zaista i uradi

Objavljeno: 13:08h

Do ovog Svetskog prvenstva malo poznata činjenica bila je da je deda Luke Modrića ubijen u "trećem balkanskom ratu" koji je 90-ih izbio na teritoriji Hrvatske i BiH.

Zvezda Real Madrida i najbolji hrvatski fudbaler svoju karijeru započeo je u Zadru, a hrvatski i sada engleski mediji su podsetili da je pozadina za njegovo preseljenje u taj grad bio rat. Naime, njegovog dedu Luku ubili su pripadnici JNA, pa je njegov otac Stipe porodicu odveo u Zadar.

- Kad smo toga dana čuli rafale, pomislili smo na najgore, da su opet nekog ubili. Tražili smo starog Luku koji je otišao za blagom i pronašli ga mrtvog. Nakon pokopa, roditelji i mali Luka nekako su uspeli da pređu u Zadar. Čim su izišli, odmah su im zapalili kuću - rekao je rođak Luke Modrića, Stanko.

Međutim, neki ljudi jednostavno nisu sujetni, već su velika gospoda, a jedan takav je i ponajbolji igrač Mundijala - hrvatski genije sa loptom, čovek koji na nju bukvalno stavi katanac svaki put kada mu je u posedu.

Tadašnja JNA bila je sastavljena od Srba i Crnogoraca, jer je velika država već otišla dođavola, tako da je jasno ko je presudio Modrićevom dedi (kao što je i mnogim srpskim dedama presudio neki Hrvat ili Bošnjak) - ili Srbin ili Crnogorac.

Luka Modrić u suzama
Luka Modrić u suzama foto: Reuters

Međutim, kada je, preko 20 godina kasnije, Srbija proživljavala najteže trenutke u svojoj istoriji, dok su poplave harale i nosile sve pred sobom, Luka je pokazao šta znači biti gospodin čovek.

Učinio je to kada je osvojio prvi trofej Lige šampiona sa Realom, pobedom nad Atletikom!

- Želeo bih da posvetim ovaj trofej mojoj porodici, supruzi i kćerki, i svim ljudima koji su bili ovde, ali i onima koji, nažalost, nisu. Posvećujem ga i mom preminulom treneru i učitelju Tomislavu Bašiću i svim ljudima u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, koji prolaze kroz teška vremena. Nadam se da mogu da osete i da podele sreću sa mnom u ovom trenutku - glasila je njegova izjava za HRT.

Međutim, to nije jedini put da je kapiten "vatrenih" pokazao kakva je ljudska veličina i priskočio u pomoć Srbinu i nekome iz Srbije, jer se vrlo odazvao i pozivu da pomogne u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za Isaiju Pantića, sina voditelja Partizanove televizije, Željka Pantića.

Dakle, ko god bude poželeo da "napljuje" ovog reprezentativca Hrvatske na nacionalnoj osnovi, moraće dva puta da razmisli, pre nego što to zaista i uradi.

Naravno, mora da se doda i to da zapadni mediji trenutno o ratovima devedesetih na Balkanu pišu kao da su samo Srbi proterivali Hrvate i Bošnjake, a da Srbe niko niodakle nije proterivao (čitaj Oluja).

BONUS VIDEO PRVI UTISCI POSLE POBEDE U NIKŠIĆU: Evo šta su rekli fudbaleri Partizana nakon ubedljive pobede nad Rudarom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.