Ako su Srbi evropski Brazilci, onda su Hrvati evropski Paragvajci! Komšije, kapa dole, ovaj veoma pohvalan detalj su retki primetili! (FOTO)
Foto: Reuters

KARAKTER...

Ako su Srbi evropski Brazilci, onda su Hrvati evropski Paragvajci! Komšije, kapa dole, ovaj veoma pohvalan detalj su retki primetili! (FOTO)

Za velika dela potrebna je velika želja...

Objavljeno: 18:47h

Hrvatska je pobedom nad Englezima od 2:1 posle produžetaka ušla u finale Svetskog prvenstva u Rusiji i napravila najveći uspeh u istoriji svog fudbala. Ne samo svog, već i balkanskog uopšte.

Pored toga što su ušli u finale, uradili su to na više nego neverovatan način, pošto su u čak tri utakmice nokaut faze gubili, pa se vraćali.

Protiv Danske u osmini finala primili su gol u prvom minutu, da bi izjednačili, pa na penale prošli dalje.

Isto su uradili i protiv Rusa, uz razliku da su i u produžecima i jedni i drugi postigli po gol, pa je rezultat pre penala koje su Hrvati rešili u svoju korist bio 2:2.

U polufinalu, Englezi su golom Kirana Tripijea iz slobodnog udarca poveli, ali je njegov pogoda anulirao Ivan Perišić, a potpuno obesmislio Mario Mandžukić.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske
Fudbalska reprezentacija Hrvatske foto: Reuters

Podseća li vas put Hrvata do finala Mundijala na nešto? Nas podseća.

Na Paragvaj tokom Kopa Amerike 2011. godine odigrane u Argentini. Ekipa iz Južne Amerike je grupnu fazu prošla kao jedna od dve najbolje trećeplasirane reprezentacije, posle tri remija koja je odigrala sa Ekvadorom (0:0), Brazilom (2:2) i Venecuelom (3:3).

A, onda, u nokaut fazi, posle dva remija je došla i do finala. Oba puta bilo je 0:0 (prvo sa Brazilom, kada je golman Husto Viljar zablistao u penal seriji, a onda i sa Venecuelom, kada je Viljar takođe bio u centru pažnje).

Nažalost po njih i njihovo herojstvo, u finalu ih je Urugvaj razbio sa 3:0 i tako se 16. put okitio titulom prvaka Južne Amerike.

Hrvati se nadaju da njih ne čeka ista sudbina u duelu sa Francuskom, ekipom koja je izbacila upravo Urugvaj u Rusiji.

Tako da, ako su Srbi nekada bili evropski Brazilci, Hrvate od danas zovemo evropski Paragvajci!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.