EKSKLUZIVNO IZ UŠĆA Janković: Francuzi imaju bolje pojedince od Hrvata koji su dostigli svoj maksmum!
Foto: Kurir

Doživi prvenstvo

EKSKLUZIVNO IZ UŠĆA Janković: Francuzi imaju bolje pojedince od Hrvata koji su dostigli svoj maksmum!

- Veliki igrač i velike zvezde nisu dovoljne za osvajanje SP i to se u dužem vremenskom periodu ponavlja. Poslednji trzaj dominacije pojedinca bilo je 1986 godine kada je igrao Maradona - objasnio je prof janković

Objavljeno:

Ostalo je da se odigraju još samo dve utakmice Mundijala u Rusiji. Dve najvažnije. Utakmica za treće mesto i veliko finale.

- Prednost Francuza je bolji tim. Pojedinci su na daleko višem nivou nego Hrvati - rekao je Aleksandar Janković.

Da li ste se u Rusiji osećali bezbedno?

- Savršeno. Osećali smo se bezbedno, a da nismo primetili sve te velike mere ozbebeđenja koje su bile prisutne. Na stadionima ima dosta procedure, ali u svakom momentu se osećate opušteno i kao da ste deo te predstave. ne oseća se politika, koja je potrebna sportu, ali ne u funkciji da razdvaja već da spaja ljude, da politika bude u funkciji sporta - objasnio je profesor Janković kako je izgledao njegov boravak u Rusiji tokom SP.

Aleksandar Janković gost emisije Doživi prvenstvo
Aleksandar Janković gost emisije Doživi prvenstvo foto: Kurir

- Grupni deo takmičenja je pravi pokazatelj onoga što svaka zemlja nosi u sebi. Svaka nacija koja je to uspela da pokaže došla je do same završnice. U prvom delu takmičenja smo videli puno taktičkih planova igre, od poseda lopte, do dubinskih pasova - stručno je objasnio Janković i objasnio fenomen ispadanja velikih selekcija sa Mundijala.

- Veliki igrač i velike zvezde nisu dovoljne za osvajanje SP i to se u dužem vremenskom periodu ponavlja. Poslednji trzaj dominacije pojedinca bilo je 1986 godine kada je igrao Maradona. Timski način igre je danas dominantan - objasnio je Janković.

Aleksandar Janković gost emisije Doživi prvenstvo
Aleksandar Janković gost emisije Doživi prvenstvo foto: Kurir

- Kolumbija, Senegal i Iran su na mene ostavile izuzetan utisak. Očekivao sam mnogo od Argenitne, da će uspeti da pokažu ono što jesu, ali se unutar svlačionice nešto dešavalo, postoji puno problema. Tu su i Nemci koji su napravili odličan spoj individualnih i timskih karakteristika. Brazil je veliko razočarenje, pokušavaju da igraju evropski fudbal, ali oni to ne mogu - rekao je Janković.

- Ko god da je došao do završnice - zasluženo je! Za sve četiri reprezentacije je zajedničko da su svoje individualne karakteristike podredili timskim. Francuska ima sposobnost da se vrati u odbranu, ali isto tako su svi dovoljno brzi da realizuju napad. Englezi su najintersantniji u negativnom smislu. Oni su pokušali da budu nešto što nisu. Prekid im je dao određen kvalitet, od 12 golova 11 su dali iz prekida. Da li će uspeti da se pronađu ne mogu da tvrdim, ali su u ozbiljnom zapletu. Belgija ima ozbiljan koncept koji traje gotovo 15 godina i oni ne odustaju od njega - opisao je Janković.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.