BRUKA JAVNOG SERVISA: RTS nije pustio hrvatsku himnu u prenosu utakmice! I to nije prvi put, a zbog toga su mnogi besni! (FOTO)
Foto: Reuters

Ponovo su "preskočili"

BRUKA JAVNOG SERVISA: RTS nije pustio hrvatsku himnu u prenosu utakmice! I to nije prvi put, a zbog toga su mnogi besni! (FOTO)

Već nekoliko puta tokom šampionata sveta na "običnim" kanalima RTS-a se nije mogla čuti himna Hrvatske

Objavljeno: 12:44h

Ukoliko ste meč polufinala Svetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske posmatrali na Prvom programu Javnog servisa Srbije, niste mogli da čujete intoniranje hrvatske himne pre početka utakmice.

RTS je napravio nedopustiv, da tako kažemo, gaf time što je "propustio" ili možda jednostavno u svetlu svih događaja, nije želeo da se uključi u direktan prenos sa "Lužnjikija" pre početka intoniranja himni.

Na RTS-u se ponovo nije čula hrvatska himna
Na RTS-u se ponovo nije čula hrvatska himna foto: Reuters

Na srpskoj nacionalnoj televiziji je direktno uključenje na stadion bilo tek kada je počela da se intonira himna Engleske, što nije promaklo korisnicima društvenih mreža koji su komentarisali ovaj momenat i većina njih je izrazila nezadovoljstvo.

Himna Hrvatske mogla se čuti jedino na "HD" kanalima Javnog servisa, koji nema većina građana i na kojima uglavnom i nema reklama.

Inače, ovo nije prvi put da se događa ovakva situacija sa Javnim servisom i hrvatskom himnom, jer je ista situacija bila i pred meč četvrtfinala protiv Rusije.

I zato:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.