ANALIZE FINIŠA MUNDIJALA I SEĆANJE NA TESLU: Saznaj ko je najbliži zlatu i prošetaj Teslinim svetom uz VR
Foto: Promo

Fudbal i nauka

ANALIZE FINIŠA MUNDIJALA I SEĆANJE NA TESLU: Saznaj ko je najbliži zlatu i prošetaj Teslinim svetom uz VR

Doživi prvenstvo! Doživi ukuse! Istraži i nauči!

Objavljeno: 11.07.2018. 17:47h

Ostalo je da se odigraju još samo dve utakmice Mundijala u Rusiji. Dve najvažnije. Utakmica za treće mesto i veliko finale. Šta možemo da očekujemo u te dve utakmice i šta smo sve videli od početka prvenstva do sada?

Sve to analiziramo u živom uključenju sutra iz Ušće SC od 14 sati sa profesorom Aleksandrom Jankovićem vrhunskim stručnjakom i profesorom na predmetu Teorija i praksa fudbala na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Janković je fudbalski trener i nekadašnji fudbaler u više srpskih klubova.

Pored toga, pridružite nam se i sutra u periodu od 15 do 19 časova i doživite Teslin život. Korisnici posebne VR aplikacije imaće priliku da lično obiđu dve najznačajnije Tesline labaratorije i iz njegovog ugla saznaju kako su one tačno izgledale.

Doživi prvenstvo
Doživi prvenstvo foto: Promo

Obilazak se odnosi na neverovatni Kolorado Springs i čuveni toranj na Long Ajlendu. Tesla je lično osmislio laboratoriju u Kolorado Springsu i u tom periodu obavio neka od najznačajnijih istraživanja sa strujama visoke frekvencije i stacionarnim talasima planete Zemlje, što je bilo uvod u realizaciju bežičnog prenosa energije.

U mestu Šoram na Long Ajlendu na samom početku 20. veka Tesla je radio na izgradnji svog čuvenog Centra za bežični prenos energije i signala (Vordenklif Tauer). Nakon što je Dž. P. Morgan, prestao da finansira ovaj projekat, on je napušten, ali mu se Tesla čitavog života vraćao i svojim novcem pokušao da realizuje ideju bežičnog prenosa energije. Tokom 1917. godine toranj je srušen.

O svemu ovom, ali i o Muzeju Nikole Tesle saznaj u live panelu od 15 sati, gde će nam gosti biti kustosi muzeja Ivan Ćirić i Vladimir Perić. Razgovaraćemo o značaju muzeja, njegovim eksponatima, ali i o Teslinoj zaostavštini koja se nalazi u Beogradu.

Od sutra pa do kraja Mundijala sa nama će ispred Ušće SC biti i brend “Zlatiborac”. Pridružite nam se u degustaciji najlepših proizvoda kompanije “Zlatiborac” i uz različite igre uživajte u ukusu prirode.

Doživi prvenstvo! Doživi ukuse! Istraži i nauči!

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media