Nacistički ukrajinski bataljon podržao Vidu i Vukojevića skandiranjem ustaškog pozdrava: Slava Ukrajini! Za dom spremni! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Збройні Сили України - Українські Воїни

Novi skandal

Nacistički ukrajinski bataljon podržao Vidu i Vukojevića skandiranjem ustaškog pozdrava: Slava Ukrajini! Za dom spremni! (VIDEO)

Bataljon Azov je, prema izveštajima "Amnesti internešnala", grupa desno orijentisanih ukrajinskih nacionalista

Objavljeno: 15:03h

Domagoj Vida i Ognjen Vukojević stekli su status nacionalnih heroja u Ukrajini zbog skandala koji su napravili na Svetskom prvenstvu kada su posle utakmice između Hrvatske i Rusije uzvikivali, u Rusiji okarakterisan kao fašistički poklič.

"Slava Ukrajini", uzvikivali su hrvatski fudbaler i sada već bivši član stručnog štaba, a taj njihov gest je sa oduševljenjem dočekan u Ukrajini.

Tim povodom su se oglasili sada i pripadnici bataljona ukrajinske vojske "Azov", koji se smatra neonacističkim, a koji su pružili podršku vinovnicima incidenta.

Oni su se na video snimku najpre obratili na ukrajinskom, a potom i na hrvatskom jeziku, dok se njih dvadeset snimalo sa zastavama Hrvatske i Ukrajine, a na kraju su uzviknuli i ustaški poklič iz drugog svetskog rata "Za dom spremni".

- Dobar dan. Mene zovu Denis Šeler, Hrvat, dobrovoljac puka "Azov". Zajedno sa svojim ukrajinskim pobratimima i saborcima, i saborcima koji su ovde iz drugih zemalja hoćemo da damo podršku hrvatskoj reprezentaciji na velikom uspehu. Posebno Domagoju Vidi i Ognjenu Vukojeviću, koji u velikoj pobedi nisu zaboravili na zemlju koja je sad u problemima u kakvima je Hrvatska bila 1991. i koju su je se setili. Momci, mi vas i dalje podržavamo, pozivamo sve Hrvate da nastave i dalje da podržavaju Ukrajinu. Kada je nama bilo teško ni mi nismo bili sami. Slava Ukrajini, za dom spremni - kaže očigledno predstavnik ovog bataljona na snimku.

Prema izveštajima "Amnesti internešnala", grupa desno orijentisanih ukrajinskih nacionalista, koji sebe nazivaju bataljonom "Ajdar", odgovorni su za ratne zločine na teritoriji istočne Ukrajine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.