ŠTA OČEKIVATI OD POTOMAKA USTAŠA?! Rus najstrašnije izvređao Hrvate i predložio surovu osvetu koja ima veze i sa Srbijom! (FOTO)
Foto: EPA/Zurab Kurtsikidze

Javnost je ogorčena

ŠTA OČEKIVATI OD POTOMAKA USTAŠA?! Rus najstrašnije izvređao Hrvate i predložio surovu osvetu koja ima veze i sa Srbijom! (FOTO)

Medvedev je oštrim rečima osuo paljbu po hrvatskim igračima, a onda imao predlog šta da urade ruski navijači

Objavljeno:

Ne stišava se bura zbog incidenta koji su napravili Domagoj Vida i Ognjen Vukojević kada su posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva uzvikivali poklič "Slava Ukrajini".

Takav njihov gest je protumačen kao provokacija Rusije, jer taj poklič koristi ukrajinska vojska, ali i kao politička poruka, zbog čega je Vukojević dobio otkaz u stručnom štabu dok se Vida za sada izvukao samo sa upozorenjem.

Domagoj Vida je u centru skandala
Domagoj Vida je u centru skandala foto: AP

Malo je reći da je ruska javnost ogorčena zbog ponašanja Hrvata koji su na kraju krajeva na ovaj način bacili i ljagu na gostoprimstvo, jer je Rusija domaćin Mundijala.

Povodom svega se oglasio i jedan od cenjenijih ruskih novinara Andrej Medvedev, koji nije birao reči i prilično izvređao hrvatske reprezentativce, a uz to i predložio ruskim navijačima kako da se osvete.

- Kažu da su se hrvatski fudbaleri "našalili" posle utakmice? Da su uzviknuli "Slava Ukrajini". Šta očekivati od potomaka ustaša, koji su u suštini isti kao banderovci (sutaški fašisti)? Mislim da ne bi treblo da se ljutimo, već je ovo ispravno rešenje — da se pre sledeće utakmice hrvatske reprezentacije, kada timovi slušaju himne, širom stadiona začuje:

Bože pravde, ti što spase Od propasti dosad nas, Čuj i odsad naše glase I od sad nam budi spas

Himna Srbije! Sadašnja, i stara kraljevska. Ništa nas ne košta. I nikako nam ne može smetati. Pomisliće da smo, eto, pomešali himne. Ionako je jezik skoro isti. Srbima će se to dopasti. A Hrvati će shvatiti da i mi znamo da se našalimo. Posle šale će igrati "veselije i lakše - poručio je Medvedev u svom postu na Fejsbuku.

Istovremeno, među ruskim navijačima koji imaju karte za polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Engleske koja se igra u sredu od 20 časova na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi, pokrenuta je akcija da svi ponesu srpske zastave i da njima mašu kako bi provocirali hrvatske fudbalere i navijače.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.