PROGOVORIO SUBAŠIĆEV OTAC JOVO: Zbog njega je Danijel je bio meta u Hrvatskoj zbog srpskog porekla, a sad je postao heroj nacije!
Foto: Reuters

Niko ga do sada nije čuo

PROGOVORIO SUBAŠIĆEV OTAC JOVO: Zbog njega je Danijel je bio meta u Hrvatskoj zbog srpskog porekla, a sad je postao heroj nacije!

Nije se do sada oglašavao u medijima, ali njegova izjava će svakako izazvati žestoku raspravu i komentare

Objavljeno:

Danijel Subašić, junak Hrvatske zbog odbranjenih jedanaesteraca na Svetskom prvenstvu, glavna je tema već danima i nedeljama, kako u njegovoj rodnoj zemlji tako i u Srbiji.

Razlog za to, kako je to i uobičajeno na Balkanu, jeste njegovo poreklo.

Sada se prvi put za hrvatske medije oglasio i njegov otac Jovo Subašić, koji je inače pravoslavne veroispovesti, a kako je sam 33-godišnji čuvar mreže naveo izjašnjava se kao Hrvat, baš kao i on.

- Šta da vam kažem, srce mi je kao kuća, jer je moj Danijel ponos Hrvatske! Jednostavno ne mogu opisati emocije koje su me pucale dok se odvijala prava drama kod izvođenja penala. Gledam fudbal otkad znam za sebe, gledao sam i neke ranije važne utakmice u kojima je moj sin imao zapaženu ulogu, ili pak odlučujuću, međutim, ovako nešto teško se može ponoviti - rekao je Jovo Subašić za "Zadarski.hr".

Otac Danijela Subašića, Jovo, oglasio se prvi put za medije
Otac Danijela Subašića, Jovo, oglasio se prvi put za medije foto: AP

Danijel je tokom svog života imao mnogo problema zbog srpskog porekla, kada su na početku karijere svi upirali prst u njega zato što je Srbin i otac mu je pravoslavac. Međutim, oni su obojica sada Hrvati, kako se izjašnjavaju.

- Iskreno, noć posle velikog i stresnog okršaja s Dancima, nisam mogao oka sklopiti od uzbuđenja. Zvali su nas prijatelji iz svih krajeva sveta, čestitali nam. I kako onda neću biti ponosan na sina koji je od svoje šeste godine uz fudbal i sport koji mu je doneo toliko radosti. Glavno da se mi svi veselimo radi Hrvatske. I još ćemo - poručio je Jovo Subašić uz molbu da se ne piše i priča o tome kroz šta je sve njegov sin prošao i šta mu se dešavalo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Zadarski.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.