MILOJEVIĆ: Nikad se nećemo promeniti! Ili te dižu u nebesa ili te zakopaju 10 metara pod zemlju! Trener Zvezde je pričao i o transferu Srnića!
Foto: Beta/Branislav Božić

Očekuje prolazak

MILOJEVIĆ: Nikad se nećemo promeniti! Ili te dižu u nebesa ili te zakopaju 10 metara pod zemlju! Trener Zvezde je pričao i o transferu Srnića!

Strateg crveno-beli je u Letoniji održao konferenciju za medije

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da se ovdašnji mentalitet nikad neće promeniti i da klubu ne treba negativno razmišljanje uoči početka sezone i kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Voleo bih da smo se malo pomerili i mislim da jesmo, ali se nikad nećemo promeniti, takvi smo, ili je crno ili belo. Ili te dižu u nebesa, ili te zakopavaju 10 metara pod zemljom. Voleo bih da možemo da se promenimo jer nam ne treba tako totalno negativno razmišljanje. Mi smo svi profesionalci bez obzira na to što volimo klub. Ljubav se pokazuje na terenu, a ne velikim rečima. Ja volim da radim i to hoću da prenesem na igrače. Treba da damo sve od sebe i uz Božiju pomoć je sve moguće - rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Rigi.

Milojević je to rekao posle pitanja da li se nešto promenilo od početka prošle sezone, kada je kazao posle prve utakmice na Malti, završene nerešeno 3:3, da ga "nervira balkanski mentalitet".

Vladan Milojević najavljuje da njegovi igrači bi trebalo da nastave tamo gde su stali prošle godine
Vladan Milojević najavljuje da njegovi igrači bi trebalo da nastave tamo gde su stali prošle godine foto: Starsport©

Zvezda će u sredu od 18.00 na stadionu Skonto u Rigi gostovati letonskoj ekipi Spartaks Jurmala u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Milojević je kazao da će biti teško plasirati se u Ligu šampiona, ali da ne voli velike planove i da mu je sva koncentracija samo na narednoj utakmici. Nije želeo da poredi prošlosezonski i ovaj tim Zvezde.

- Prošla sezona je završena kako je završena i podigli smo lestvicu na viši nivo. Za trenera je dobro da ima što više igrača sa kojima je sarađivao, iz razloga jer znaju šta treba da rade na terenu. Drago mi je što su momci ostali, imaju još da pruže Zvezdi. Zvezda im je dala mnogo, kao i svima nama i dužni smo, imamo veliku obavezu da nastavimo tamo gde smo stali u maju - kazao je Milojević.

Trener crveno-belih nije želeo da otkrije da li će učesnici Svetskog prvenstva Milan Rodić i Nemanja Radonjić, odnosno Miloš Degenek, biti u timu protiv Spartaksa.

Nemanja Radonjić i Milan Rodić su bili na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije
Nemanja Radonjić i Milan Rodić su bili na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije foto: FK Crvena zvezda

- Oni su po svim paramterima igrači koji su pokazali da su zavidno fizički spremni. Ostali su imali više odmora od njih, ali ne igra se uvek Svetsko prvenstvo i njima je sigurno čast zbog toga. Imaju veliku želju da pomognu Zvezdi, sami su tražili što pre da se uključe - rekao je Milojević i dodao da još ne zna koji će sastav izvesti na teren.

Slavoljub Srnić nije sa ekipom u Letoniji, a novinare je zanimalo da li je to zbog povrede ili jer je pred transferom u neki drugi klub, što je nasmejalo Milojevića.

- Srnić je imao povredu na poslednjoj pripremnoj utakmici. Donekle smo sanirali i nismo hteli da rizikujemo. To je jedan jedini razlog. Možda postoji i taj drugi, ali ja ne znam, iskren da budem. Nije 100 odsto spreman - rekao je Milojević.

Aleksandar Pešić i Slavoljub Srnić nisu otputovali sa ekipom u Letoniju
Aleksandar Pešić i Slavoljub Srnić nisu otputovali sa ekipom u Letoniju foto: Dado Đilas

Govoreći o odlasku Aleksandra Pešića, Milojević je ponovio da je prelazni rok "živa stvar" i da je u njemu sve moguće.

- Mislim da imamo napadače i radili smo planski. Pešić ima dozvolu za odlazak u inostranstvo. Reagovali smo dovođenjem drugih igrača da ne dođemo u situaciju da budemo zatečeni. Nikad ne znate, to je živa stvar, trenuci, sati, minuti odlučuju o transferu. Uvek morate da imate plan A, B i C - rekao je trener Zvezde.

Letonske medije je zanimalo koliko Milojević poznaje fudbal u toj zemlji i ekipu Spartaksa, na šta je on rekao da prati taj sport u svakoj zemlji.

Vladan Milojević je istakao da izuzetno dobro poznaje ekipu Spartaka
Vladan Milojević je istakao da izuzetno dobro poznaje ekipu Spartaka foto: Starsport©

- Mnogo poznajem fudbal u Letoniji jer sam neko ko voli fudbal. Ne postoji zemlja koju ne pratim. Spartaks ima našeg igrača u sastavu. Zvezda je igrala protiv Ventspilsa pre nekoliko godina. Fudbal ovde nije sport broj jedan, ima popularnijih, ali se ovde igra dobar fudbal - rekao je Milojević.

On je naveo da je Spartaks ekipa za poštovanje i da Zvezda poštuje svaki klub, kao i da očekuje dve dobre utakmice, a kao prednost letonskog kluba vidi to što je u takmičarskom ritmu.

Revanš utakmica između Zvezde i Spartaksa igraće se sledeće nedelje u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.