FINIŠ MUNDIJALA I UČENJE O GENIJU: Saznaj ko ima najviše šanse za pobedu i doživi Tesline izume kroz VR
Foto: Promo

Fudbal i čudesni Tesla

FINIŠ MUNDIJALA I UČENJE O GENIJU: Saznaj ko ima najviše šanse za pobedu i doživi Tesline izume kroz VR

Današnja emisija Doživi prvenstvo je delom posvećena i velikanu nauke Nikoli Tesli koji je rođen na današnji dan

Objavljeno: 10.07.2018. 18:00h

Sve oči ljubitelja fudbala biće sutra uprte u televizore zbog susreta komšija i ostrvljana. Veruje se da će pola Srbije navijati za Engleze, a druga polovina za Hrvate. U goste nam dolazi legenda Partizana, a sada fudbalski trener Vlado Čapljić. S njim ćemo u emisiji od 19.30 časova analizirati sve dosadašnje utakmice na Mundijalu, a čućemo i ekspertsku analizu onoga što nas čeka u drugoj polufinalnoj utakmici. Nakon meča, novinar TV Prva Ivan Tešanović daće svoje viđenje svega što smo do sada videli u Rusiji, kao i prognozu finala i borbe za treće mesto.


Pored toga, pridruži nam se sutra od 15 do 19 časova i doživi Teslin život. Korisnici posebne VR aplikacije imaće priliku da lično obiđu dve najznačajnije Tesline labaratorije i iz njegovog ugla saznaju kako su one tačno izgledale. Ova aplikacija, napravljena za potrebe Muzeja Nikole Tesle, urađena je u saradnji sa Elektronskim fakultetom u Nišu i predstavlja animirani VR prikaz dve poslednje i možda najpoznatije Tesline laboratorije, Kolorado Springs i čuveni toranj na Long Ajlendu.

NEGUJ ZAHVALNOST

jer dom je tamo gde čuvaš ono što imaš, a ne gde brineš zbog onoga što nemaš.


Laboratoriju u Kolorado Springsu, Tesla je lično osmislio i sagradio i u njoj proveo godinu dana u periodu od 1899. do 1900. godine. U tom periodu je obavio neka od najznačajnijih istraživanja sa strujama visoke frekvencije i stacionarnim talasima planete Zemlje, došavši do rezultata koji su vodili do rada na realizaciji bežičnog prenosa energije. U periodu od 1900. do 1906. godine, Tesla je radio na izgradnji svog čuvenog Centra za bežični prenos energije i signala (Vordenklif Tauer), u mestu Šoram na Long Ajlendu. Nakon prestanka finansiranja Dž. P. Morgana, projekat je napušten, mada je Tesla čitavog života pomoću sopstvenih sredstava pokušavao da realizuje ovu veliku ideju. Sam toranj srušen je 1917. godine.

Doživi prvenstvo! Doživi kulturu!
Doživi prvenstvo! Doživi kulturu! foto: Promo

Budi među prvima koji će uživati u ovoj VR aplikaciji i osvoj neku od “Samsungovih” nagrada.

Doživi prvenstvo! Doživi ukuse! Istraži i nauči!

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media