PROVOCIRAJU RUSE PO ALBANSKOM RECEPTU! Ukrajinci sramnim gestom dolivaju ulje na hrvatsku vatru! (VIDEO)
Foto: Profimedia

JAK MI JE TO FUDBALSKI RADNIK

PROVOCIRAJU RUSE PO ALBANSKOM RECEPTU! Ukrajinci sramnim gestom dolivaju ulje na hrvatsku vatru! (VIDEO)

Umesto da spuštaju tenziju, oni je dižu

Objavljeno: 14:48h

Poznate su vam relacije Ukrajine i Rusije i rat ove dve zemlje, sukobi oko teritorija... Dodatno ulje na vatru dolili su predstavnici hrvatske reprezentacije - igrač Domagoj Vida i dosadašnji član stručnog štaba Ognjen Vukojević, koji su posle pobede nad Rusijom, osetili potrebu da se zahvale - Ukrajini. "Slava Ukrajini", poručili su Vida i Vukojević, što je poklič ukrajinske vojske. Vukojević je najuren iz reprezentacije, ali je Vida ostao. Bez kazne. Vida je dobio usmenu opomenu FIFA, dok je Vukojević novčano kažnjen - 15.000 švajcarskih franaka.

Posle svega se oglasio i Andrej Pavelko. Predsednik Ukrajinskog fudbalskog saveza je najavio podršku Vukojeviću. - Platićemo Vukojevićevu kaznu (isto su uradili i Albanci za Džaku prim.aut). Odlučili smo, takođe, da mu ponudimo posao u Savezu. Trenutno proučavamo koja su nam prava u njegovom slučaju kako bismo se žalili Arbitražnom sportskom sudu u Lozani. Pružićemo svu podršku - rekao je Pavelko.

Inače, bio je u dresu sa imenom Ivana Rakitića.

- Zašto Rakitićev dres? On je postigao pobednički gol protiv Rusije, to je simbolično.

Nekadašnji ukrajinski reprezentativac Jevgenij Levčenko zapitao je Ruse javno na Twitter nalogu šta im to toliko smeta u pokliču: "Slava Ukrajini". - Gospodo Rusi, hajde nam objasnite šta vam je to toliko 'bolesno' i loše u pokliču 'Slava Ukrajini'? Zašto vam je toliko muka od toga? I nemojte samo vi da nam pričate o nacionalistima... - napisao je on. Bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov smatra da su predstavnici hrvatske reprezentacije preterali i da takvim sloganima nije mesto u sportu, dodajući da je "rusofobija normalna kod Hrvata, zbog veze Srba i Rusije".

BONUS VIDEO: Veljko Ražnatović Nokautirao rivala

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.