SELEKTOR RUSIJE POLUDEO ZBOG PITANJA NOVINARA SA BALKANA: Hajde da si Skandinavac, pa da razumem, ali ovako...
Foto: EPA/Expajfk

BRAT GRK GA RAZBESNEO

SELEKTOR RUSIJE POLUDEO ZBOG PITANJA NOVINARA SA BALKANA: Hajde da si Skandinavac, pa da razumem, ali ovako...

Pre šampioanta nije bilo velikog poverenja javnosti u ovu ekipu. Mislite li da vam je to pomoglo da stignete ovako daleko ili biste uz veću podršku stigli i dalje, bilo je samo jedno od pitanja...

Objavljeno:

Aplauzom novinara dočekan je selektor Rusije Stanislav Čerčesov na konferenciji za medije nakon što je sa svojom ekipom doživeo poraz od Hrvatske posle drame u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Odmah je upitan hoće li ostati na čelu reprezntacije Rusije, imajući u vidu da su na Mundijalu bili bolji od očekivanog:

- Ne znam da li je ovo više nego je trebalo da uradimo. Analiziraćemo. Rezultat nije loš, no osećamo se kao vojnici koji su demobilisirani pre kraja vojnog roka. Možda bi bilo bolje da smo ostali do 15. jula. A hoću li ostati.. nemojmo se zaletati u budućnost - rekao je Čerčesov, a nastavak konferencije tekao je ovako:

Stanislav Čerčesov
Stanislav Čerčesov foto: EPA

Pre šampioanta nije bilo velikog poverenja javnosti u ovu ekipu. Mislite li da vam je to pomoglo da stignete ovako daleko ili biste uz veću podršku stigli i dalje?

- Možda će vas iznenaditi, ali hteo sam da saznam što više informacija o svemu. Nema nijedne reprezentacije koja je igrala na ovom prvenstvu a da je imala potpuno poverenje svoje javnosti. A što se tiče kritika, mi smo verovali sami u sebe, ne možeš baš da moliš da neko veruje u tebe. Verovali smo u svoj rad, a cela Rusija se zaljubila u nas, u svoju reprezentaciju. Preokrenuli smo javno mnenje u svoju korist.

Jeste li zadovoljni navijanjem?

- Jesam, no ljudi vas neće podržati ako se ništa ne događa na terenu. Neće se naš simfonijski dirigent ljutiti što sam ja morao da dirigujem navijanjem...

Fudbalska reprezentacija Rusije
Fudbalska reprezentacija Rusije foto: Reuters

Šta je ruska "komanda" dobila na ovom šampionatu, može li bolje na sledećem, pitao je jedan kineski novinar.

- Mislim da vi u Kini još imate 'petoletke' kao mi nekad u SSSR-u. Gledate četiri godine unapred. Sada smo bili hrabri, sreća nas nije poslužila. Vidimo se za četiri godine.

Emocije su vrlo visoke, jeste li možda pogrešne igrače birali?

- Čovek sam više od mana nego od vrlina, ali nikad ne žalim za svojim odlukama. Što se igrača tiče, najbolji su koji postoje u Rusiji. Neću vam sada držati predvanja i objašnjavati kako se gradi ekipa, ja gledam i karakteristike, a vi samo imena.

Zašto ste bili toliko nervozni tokom utakmice, pitao je grčki novinar, što je razbesnelo Čerčesova:

- Ako vas na sudu, na ročištu, sudija pita, da li biste rekli isto? Bio sam pod emocijama, a ne nervozan. Vi ste iz Grčke? Morate da se stidite. Čuti takvo pitanje od Grka.... Da ste Skandinavac, to bih shvatio, ali od Grka...

Je li vas Putin nazvao nakon utakmice, bilo je sledeće pitanje:

- Naš premijer Medvedev je bio u svlačionici, nisam imao vremena da razgovaram s njim, a Vladimir Putin me nazvao i pre i posle utamice. Rekao da je bio sjajno ono što smo pokazali na terenu. Mi smo razočarani, ali predsednik je rekao da moramo da nastavimo da koračamo dalje uzdignute glave.

Jeste li vi odlučili da Smolov puca jedanaesterac, glasilo je pitanje vezano za jedan od lošije izvedenih ruskih penala:

- Zašto mi postavljaš isto pitanje kao i nakon Španije? Tada je dao gol, sad je pucao drugačije... Šta da kažem? Niko se dobrovoljno ne javlja nakon 120 minuta igre. Zobninu sam došao i pitao ga, pogledao me kao da me uopšte nije čuo! Ko je spreman, taj šutra, tako je bilo i protiv Španije.

Kako gledate na ispadanje sa prvenstva kao domaćin? Prošli put Brazil je izgubio 1:7, a vi možete biti ponosni?

- Šta da kažem... Ključna reč je način. Bolje je napustiti ponosan, ali... Nemamo više šanse da osvojimo ovaj šampionat i tužni smo. Pokazali smo svetu svoju vrednost, ona je velika, ovaj Mundijal je organizovan bolje nego prethodni, bili smo sjajni domaćini. Zahvaljujem se svima koji su nas podržavali, idemo da se odmorimo, pa da planiramo budućnost - zaključio je selektor Rusije.

BONUS VIDEO EKSPLOZIJA ODUŠEVLJENJA! Hrvatski navijači u transu! Na trgu u Moskvi sve je prštalo

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.