FAŠISTIČKI ISPAD REPREZENTATIVCA HRVATSKE! Zaboravite Džaku i Šaćirija, ovo je najveći skandal Mundijala u Rusiji! (VIDEO)
Foto: AP

STRAŠNO!

FAŠISTIČKI ISPAD REPREZENTATIVCA HRVATSKE! Zaboravite Džaku i Šaćirija, ovo je najveći skandal Mundijala u Rusiji! (VIDEO)

Hoće li neko da stane na kraj širenju međunacionalne mržnje?!

Objavljeno:

Odbrambeni igrač reprezentacije Hrvatske Domagoj Vida i bivši reprezentativac Ognjen Vukojević koji su više godina igrali za kijevski "Dinamo", uzviknuli su fašistički pozdrav "Slava Ukrajini“ tokom video-obraćanja nakon pobede u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nad selekcijom Rusije

- Slava Ukrajini, davaj, davaj! - uzviknuo je Vida koji je igrao za kijevski „Dinamo“ od 2013. do 2018. godine.

- Ovo je pobeda za „Dinamo“, za Ukrajinu. Napred Hrvatska! - dodao je Vukojević koji je igrao za "Dinamo" iz Kijeva od 2008. do 2015. godine i trenutno radi kao skaut u tom klubu.

Pristalice Evromajdana aktivno su koristile slogan "Slava Ukrajini!“ i ustaljeni odgovor na njega "Junacima slava!". Taj slogan je nastao u periodu Drugog svetskog rata kao lozinka-pozdrav članova Organizacije ukrajinskih nacionalista i Ukrajinske ustaničke vojske, čiji lider je bio Stepan Bandera.

BONUS VIDEO HITNA POMOĆ ODVEZLA VELJKOVOG PROTIVNIKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.